Utvrditi kolika je šteta nastala na Kalićevom stanu koji mu je država oduzela
Safet Kalić

Vrijednost će odrediti vještaci

Utvrditi kolika je šteta nastala na Kalićevom stanu koji mu je država oduzela

Sutkinja Milica Radović odredila je da vještaci finansijske i ekonomske struke utvrde kolika je šteta nastala na stanu porodice Safeta Kalića koji je bio oduzet u Podgorici dok se vodila istraga protiv njega, njegove supruge i brata.

Ona je to juče saopštila na pripremnom ročištu koje je održano pred Osnovnim sudom u Podgorici, a povodom tužbe porodice Kalić – Safeta, Amine i Mersudina protiv države, kojom traže naknadu štete zbog oštećenja imovine koja im je bila privremeno oduzeta do okončanja postupka koji je vođen protiv njih.

Sutkinja Radović odlučila je da na ročištu koje je zakazano za 29. novembar vještaci pođu u stan u naselju Gorica C kako bi utvrdili štetu za pet godina, koliko je stan bio u vlasništvu države.

Zastupnik države tvrdio je da Uprava za imovinu nije kriva za nastalu štetu.

Pravni zastupnici Kalića, advokati Petar i Dragoljub Đukanović, u tužbi nijesu naveli precizan iznos visine spora. Opredijeljena je vrijednost od oko 20.000 eura, ali će visinu štete odrediti vještaci.

Sporni stan od 192 kvadrata u naselju Gorica C zaplijenjen je u toku istrage protiv Kalića koji su se teretili za pranje novca.

Viši sud u Bijelom Polju ranije je dosudio da Kalićima na ime odštete bude isplaćeno 46.500 eura zbog neosnovanog hapšenja u predmetu u kojem su pravosnažno oslobođeni optužbe da su oprali sedam miliona eura. Mersudin je dobio odštetu od 32.500, a Amina od 14.000 eura. Porodici Kalić je imovina bila procijenjena na 28 miliona eura, a oduzeta odlukom Višeg suda u Bijelom Polju. Upravi za imovinu bili su predati benzinska pumpa M petrol, AD Kristal, AD Turjak, kafe bar ,,Tajson“ i hotel ,,Rožaje“.

Safet Kalić uhapšen je u oktobru 2015. u Austriji. Lisice su mu stavljene po međunarodnoj potjernici koju je 2011. godine raspisao NCB Interpol Podgorica. Njemu se u Njemačkoj sudilo zbog šverca droge.

Izvor: Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.