Supruga bivšeg predsjednika Interpola dobila prijeteći telefonski poziv
Meng Hongvej

Agenti dolaze po nju?

Supruga bivšeg predsjednika Interpola dobila prijeteći telefonski poziv

Grejs Meng, supruga bivšeg predsjednika Interpola, otkrila je da je dobila prijeteći telefonski poziv, u kojem su je upozorili da agenti "dolaze po nju", ali je poručila da će nastaviti da se bori da dobije informacije o sudbini njenog supruga.

U prvom intervjuu od nestanka predsjednika Interpola, Grejs Meng je za AP rekla je da je izjave koje daje o nestanku njenog supruga dovode u veliku opasnost, prenosi Tanjug.

Govoreći za agenciju u hotelu u francuskom gradu Lionu, gdje je sjedište Interpola, Grejs Meng je rekla da se njen suprug Meng Hongvej, vodio kao nestao više od nedjelju dana tokom puta u Kinu, kada je na njen mobilni telefon stigao prijeteći poziv od muškarca koji je govorio kineski.

Kako je navela, kada je stavila dvoje djece da spavaju u njihovoj kući u Lionu, sjetila se da je posljednji put kontaktirala sa suprugom putem SMS-a 25. septembra i dodala da joj je Meng tada napisao "čekaj moj poziv" i poslao joj emotikon noža, nakon čega je otputovao za Kinu.

Dodaje, međutim, da je suprug nije pozvao, ali jeste muškarac, koji se nije predstavio.

"Slušaj ali ne govori. Došla su dva radna tima samo za tebe", prenijela je riječi neidentifikovanog muškarca.

Grejs Meng je rekla i da je jedini podatak koji je rekao o sebi bio da je radio za Menga, čime je nagovijestio da je bio dio kineskog bezbjednosnog aparata.

On je, takođe, navela je Meng, rekao da zna gdje se ona nalazi, zbog čega je dobila zaštitu francuske policije.

U saopštenju, koje je ranije objavljeno na zvaničnom sajtu kineske vlade, navodi se da se doskorašnji predsjednik Interpola nalazi pod istragom u Kini zbog optužbi za primanje mita i druge zločine. Grejs Meng, međutim, negira te optužbe.

Neimenovani francuski pravosudni zvaničnik, koji je tražio da ostane anoniman, potvrdio je za AP da policije istražuje prijetnju upućen Grejs Meng, ali je napomenuo da će istraga utvrditi da li su zaista kineski timovi poslati u Lion.

Inače, Meng je uoči odlaska u Kinu podnio ostavku na mjesto predsjednika Interpola, saopštio je Interpol u nedjelju.

Kako prenosi AP, Interpol nije objasnio zbog čega je on podnio ostavku, ali je saopštio da je ona odmah stupila na snagu.

U saopštenju se navodi i da će vršilac dužnosti predsjednika Interpola biti viši potpredsjenik u izvršnom komitetu Interpola, Kim Džong Jang iz Južne Koreje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.