Tri osobe priznale stvaranje kriminalne organizacije
Foto: Kodex

Istraga o ubistvu Miloša Šakovića i Radivoja Jovanovića

Tri osobe priznale stvaranje kriminalne organizacije

Tri osobe koje se terete za stvaranje kriminalne organizacije, koju je prema stavu tužilaštva formirao Janko Vukadinović sa nepoznatom osobom, potpisale su sporazumno priznanje krivice.

Kako Pobjeda saznaje, sporazum su potpisali Miloš Božović, Arnel Mandić i Lazar Raičević. Raičević je sporazumom pristao da provede u zatvoru deset mjeseci, Božović šest, a Mandić devet mjeseci.

Prema optužnici tužilaštva, kriminalna grupa Vukadinovića i nepoznate osobe ima 19 članova. Dvije osobe se terete za ubistva Miloša Šakovića i Radivoja Jovanovića 31. marta u podgoričkom lokalu „Forum“ u centru, dok su ostalih 17 osoba okrivljeni za stvaranje kriminalne organizacije, ali ne i za učešće u ubistvu.

Optužnicom su obuhvaćeni odbjegli Marko Jovanović, koji je prema prikupljenim dokazima direktni izvršilac likvidacije Šakovića i Jovanovića, braća Janko i Predrag Vukadinović, Dragoljub Ćetković, Kristina Brnović, Lidija Bulatović, Tomo Orović, Đurađ Lončar, Miloš Božović, Smail Lekić, Arnel Mandić, Radoš Popović, Lazar Raičević, Balša Todorović, Željko Đukić, Drago Vukčević, maloljetni A. D, Marko Rnković i Filip Sekulić.

Optužnicom se Janko Vukadinović, osim za stvaranje kriminalne organizacije, sumnjiči za teško ubistvo, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, produženo krivično djelo neovlašćena prozvodnja, držanje i stavljanje u promet droge.

Tomu Oroviću se na teret stavlja i krivično djelo razbojništvo, Smailu Lekiću nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, Arnelu Mandiću neovlašćeno držanje i stavljanje u promet droge.

Za šverc droge terete se i Radoš Popović, Lazar Raičević, Balša Todorović, Aleksandar Dropo. Balši Todoroviću se na teret stavlja da je čuvao i dostavljao kriptovane telefone članovima organizacije.

Optužnicom je navedeno da je Jovanović usmrtio Šakovića po nalogu osobe bliske škaljarskom klanu, a za likvidaciju mu je plaćeno 50.000 eura.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.