Đeljošaj: Izborni zakon diskriminiše Albance
Nik Đeljošaj

Promijeniti zakon

Đeljošaj: Izborni zakon diskriminiše Albance

Izborni zakon mora biti izmijenjen, jer ono što su nazvali pozitivnom diskriminacijom za Albance u stvari je suprotnost, pošto imamo diskriminaciju albanskih birača, saopštio je predsjednik Albanske aiternative i funkcioner Albanske koalicije Nik Đeljošaj.

On je, govoreći o tome koji su ključni zahtjevi Albanske koalicije u susret reformi izbornog sistema u Crnoj Gori, rekao da pitanje predstavljanja Albanaca u crnogorskom parlamentu mora da bude regulisano.

"Reforma izbornog zakona jedan je od prioriteta Albanske alternative, a diskriminacija birača koji glasaju albanske partije argumentovna je kroz dva prethodna izborna procesa. Stoga zakon mora da bude promijenjen, jer ono što su nazvali pozitivnom diskriminacijom za Albance u stvari je suprotnost", kazao je Đeljošaj za Dan.

On je izrazio nadu da će Albanska alternativa i Albanska koalicija imati podršku svih političih partija da se pozitivnim rješenjima reguliše predstavljanje Albanaca u Skupštini Crne Gore.

"Jasno je da Albanci imaju specifičnost ne samo nacionalno nego jedini imaju specifičnost i u jezičkom smislu", naveo je Đeljošaj.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.