Nije mogla da sluša pitanja o vjenčanju pa odlučila da se uda za samu sebe(VIDEO)
Lulu Džemimah, foto: Twitter

Nije mogla da sluša pitanja o vjenčanju pa odlučila da se uda za samu sebe(VIDEO)

Tridesetdvogodišnja Lulu Džemimah studirala je na Univerzitetu Oksford gdje se u potpunosti posvetila nauci, te nije imala šansu da pronađe idealnog partnera.

Lulu Džemimah je govorila iskreno za Dejli Mejl, kada je novinarima otkrila da zapravo o ljubavi nije ni razmišljala, jer je bila zauzeta studiranjem. 

U trenutku kada je osjetila pritisak roditelja, ali i društva koji su joj poručivali da je vrijeme da se uda, odlučila je da napravi pravo vjenčanje, te je poslala pozivnice svojim prijateljima i familiji,prenosi Super Žena.

Iznajmila je vjenčanicu, stala je pred oltar, a čak je i održala govor prije zvanicama u kom je objasnila zašto pored sebe nema muža za svoj 32. rođendan, koji je bio 27. avgusta. 

Prijatelj koji radi kao veb dizajner osmislio je i odštampao njene pozivnice, a drugi prijatelj je platio da iznajmi vjenčanicu, dok je njen brat pekao tortu. 

"Čim sam poslala pozivnice primila sam telefonske pozive u kojima su svi pitali ko je mladoženja. Rekla sam ljudima da je to iznenađenje", priča ova dama.

DpEOQUQUcAQB1fO

Foto: Twitter

"Cijena vjenčanica u Ugandi je veoma vsioka, ali kada sam im rekla da se udajem za sebe, ponudili su mi da nađu najjeftiniju haljinu. Bilo je i negativnih reakcija u prodavnici", priznaje. 

Kada je došao dan vjenčanja Lulu se osjećala posebno, čak, kako kaže, imala je veću tremu od same pripreme. 

"Provela sam nekoliko minuta razgovarajući sa prijateljima i nerado objašnjavajući nema mladoženje - većina njih sve do tog trenutka nije znala. Bila sam izuzetno srećna. Toliko prijatelja se pojavilo, kao i međunarodni i lokalni novinari, filmski režiseri i preduzetnici. Brak je izraz ljubavi i posvećenosti, međutim za mnoge ljude, i dalje se smatra jedinim načinom da se garantuje finansijska sigurnost žene".

Lulu je na kraju objasnila zašto se odlučila na ovaj korak, kao i kako u svojoj 32. godini nije pronašla partnera: 

"Kroz život sam se vodila strašću i posvećena sam postizanju svojih ciljeva u želji da postanem akademik. Ali moja porodica me je stalno pitala kada planiram da se vjenčam, što je veoma važno u Ugandi, kao i kada ću da imam djecu i stvorim porodicu. Moj otac je napisao govor za vjenčanje kada sam napunila 16.Svaki rođendan moja majka se molila za mene i poslednjih godina molila se da nađem dobrog muža. Ali ja jednostavno nisam željela da razmišljam o oltaru i svadbi", iskrena je Lulu. 

Od novca koji je dobila na svadbi, na kojoj je prisustvovalo 279 ljudi, uspjela je da skupi novac za školarinu na fakultetu.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.