Uhapšen osumnjičeni za ubistvo bugarske novinarke Marinove

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo bugarske novinarke Marinove

Bugarski lokalni mediji navode da je u utorak uhapšena jedna osoba zbog povezanosti sa ubistvom novinarke Viktorije Marinove.

Tijelo novinarke, koja je istraživala moguću korupciju u vladi, pronađeno je u nedjelju. 

U utorak je saopšteno da je, prema nepotvrđenim informacijama, privedena osumnjičena osoba, tačnije državljanin Rumunije koji ima pasoš Moldavije. Trenutno nije dostupno više informacija. 

Policija istražuje silovanje i ubistvo Marinove (30), čije tijelo je pronađeno u parku u njenom rodnom gradu. 

Novinarka lokalnog televizijskog kanala TVN Marinova ubijena je davljenjem u mjestu Ruse na sjeveru zemlje, objavilo je u nedjelju državno tužilaštvo Bugarske. Vodila je emisiju u kojoj je u proteklom mjesecu bilo riječi o prevari sa fondovima EU.

Smrt bugarske novinarke treće je ubistvo novinara u EU u posljednjih godinu dana. Malteška novinarka Dafne Karuana Galicija ubijena je u oktobru 2017, a u februaru ove godine ubijen je slovački novinar Jan Kucijak.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.