Raičević: Potrebno napraviti prvi korak za početak rada na izmjenama izbornih zakona
Foto: Demos

Ozbiljan i kompetentan rad u opštem interesu građana

Raičević: Potrebno napraviti prvi korak za početak rada na izmjenama izbornih zakona

Svakom je jasno da je potrebno napraviti prvi korak za početak rada na izmjenama izbornih zakona i uslova, pa onda drugi, zatim one ostale, saopštila je Tina Raičević, članica Predsjedništva DEMOS-a.

"Trenutno je otvoreno takmičenje kako parcijalnim ulogama biti u publicitetu simulirajući i komplikujući početak ozbiljnog rada", kazala je Raičević. 

Kako je istakla, neko to čini s ciljem da ništa istinski i ne počne, drugi se opet takmiče za ekskluzivitet početnih programa i samoproglašene pameti, treći bi da po svaku cijenu budu u publicitetu ili obave od nekoga dobijeni zadatak i tome slično. 

"Od provincijskog kalkulisanja, praćenog viškom ambicija i umišljenosti zaboravlja se hitnost osmišljenog i konkretnog rada koji je u opštem interesu", navela je.

Smatraju da treba početi sa zajedničkim definisanjem tri suštinska i jasna elementa - plan i obim reformi, sastav nadležnog tijela i metoda rada.

"Ko ima već pripremljene ideje kao predlog i prilog za definisanje ova tri početna elementa – treba da ih, kao dobrodošle, priloži", istakla je.

Navela je da smatraju da je potrebno da ovaj važan rad bude praćen visokim  stepenom javnosti. I da kroz odgovarajuće modalitete, budu uključeni stručni predstavnici navladinog sektora i predstavnici Evropske unije.     

"Izbor je jasan – ozbiljan i kompetentan rad u opštem interesu građana i demokratije ili već viđeni nizak nivo političke stvarnosti koji direktno uslovljava  nekonstituisanje Crne Gore kao ozbiljne i demokratske države", zaključila je.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.