Papa Đukanoviću: Nastavite da se zalažete za mir
Đukanović je poklonio papi monografiju o Crnoj Gori i crnogorsku kapu

Papa Đukanoviću: Nastavite da se zalažete za mir

Proces evropske integracije, međuetnički i međureligijski suživot, konflikti i očuvanje životne sredine su teme o kojima su razgovarali papa Franjo i Milo Đukanović.

“Znam da radite na miru, želim da tako i nastavite".Ovim riječima je papa Franjo dočekao predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, na jutrošnjoj audijenciji u Apostolskoj palati koja je u četiri oka trajala nešto duže od pola sata.

Kako se navodi u saopštenju vatikanske pres službe, tokom "srdačnog razgovora je istaknuto zadovoljstvo dobrim odnosima između Svete stolice i Crna Gore, koji su učvršćeni Temeljnim ugovorom iz 2011. Naglašen je i pozitivni doprinos katoličke zajednice crnogorskom društvu". 

Nakon toga se razgovaralo "o situaciji u zemlji i procesu evropske integracije, kao i o temama od regionalnog interesa kao što su zalaganje za promociju međuetničkog i međureligioznog suživota i očuvanje nasljeđa. Na kraju su razmijenili stavove o nekim međunarodnim pitanjima, sa posebnim osvrtom na rješavanje konflikata."

Prilikom razmjene poklona, papa Franjo je predsjedniku uručio skulpturu maslinove grančice, dokumente o njegovom pontifikatu -  Evangelii Gaudium, Amoris laetitia i Gaudete et Exultate kao i encikliku  Laudato si’ - i poruku za Međunarodni dan mira 2018.

Milo Đukanović je poklonio papi monografiju o Crnoj Gori i crnogorsku kapu. Nakon zaključnog rukovanja, šef države se sa suprugom i delegacijom sastao sa državnim sekretarom kardinalom Pjetrom Parolinom i monsinjorom Ričardom Galagerom, sekretarom za odnose sa državama.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.