Ovo je hrana za brži rast  kose
Ilustracija

Proces

Ovo je hrana za brži rast kose

Ne možete da dočekate da vam kosa poraste?

To se, nažalost, ne može dogoditi preko noći, ali postoje načini kako taj proces možete ubrzati. Osim raznih seruma i drugih kozmetičkih preparata koji podstiču njen rast, važno je i ono što jedete,ako uvedete male promjene u svoju svakodnevnu ishranu, kosa će vam rasti mnogo brže a bićete zdraviji, piše Index.hr.

"Najzdravija hrana za vašu kosu je i uopšte najzdravija za cijelo tijelo i bazira se na prirodnim, neprerađenim namirnicama, uglavnom biljkama", kaže američka nutricioniskinja Marija Marlov za Meri Kler i posebno ističe hranu bogatu gvožđem, cinkom, vitaminima C i B i omega-3 kiselinom.

Drugim riječima, trebalo bi u svakodnevnu ishranu da uključite namirnice poput morskih plodova, mahunarki i jaja koje će vam omogućiti dovoljnu količinu proteina i osim što će ubrzati njen rast, učiniće kosu zdravijom i jačom.

Još neke druge namirnice koje podstiču brži rast kose su paprike, lisnato povrće, sjemenke i losos.

 

 
 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.