Napadnuti mladići albanske nacionalnosti u Novom Sadu, Vučić traži najdrastičniju kaznu
Foto: Ilustracija

Radi se na rasvjetljavanju slučaja

Napadnuti mladići albanske nacionalnosti u Novom Sadu, Vučić traži najdrastičniju kaznu

Pokrajinska vlada zatražila je danas da se počinioci napada na mladiće albanske nacionalnosti u Novom Sadu pronađu i kazne.

"Pokrajinska vlada najoštrije osuđuje težak incident u kojem su, u noći između subote i nedjelje u Novom Sadu napadnuta dvojica mladića albanske nacionalnosti i istovremeno traži da se počinioci pronađu i kazne u skladu sa zakonom", naveli su u saopštenju.

Policijska uprava u Novom Sadu potvrdila je da su dvojica mladića albanske nacionalnosti napadnuta i povrijeđena u nedjelju u 2:30 ujutro u novosadskoj Futoškoj ulici, te da rade na rasvjetljavanju tog slučaja, prenosi Anadolija.

Matica Albanaca Srbije iz Novog Sada je saopštila da su dvojica mladića albanske nacionalnosti pretučena u Novom Sadu, od kojih je jedan teško povrijeđen i njegov život je u opasnosti.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zatražio je ranije danas od policije da pronađu napadače i da budu "najdrastičnije kažnjeni".

Napad je osudio i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević , ocjenjujući da je to "nezakonit, nečastan i nemoralan incident" koji treba da bude sankcionisan.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.