EU ima priliku da na primjeru CG pokaže da je politika proširenja živa
Marković i Karajančeva

Marković razgovarao sa predsjednicom Skupštine Bugarske

EU ima priliku da na primjeru CG pokaže da je politika proširenja živa

Predsjednik Vlade Duško Marković primio je predsjednicu Narodne Skupštine Republike Bugarske Cvetu Karajančevu, koja boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

U razgovoru je obostrano ocijenjeno da su bilateralni odnosi dviju prijateljskih država kvalitetni i sadržajni što potvrđuje činjenica da je u poslednje dvije godine upriličeno devet uzajamnih posjeta na najvišem nivou, saopšteno je iz Vladine službe za odnose s javnošću.

Predsjednici Marković i Karajančeva ocijenili su da je u tom kontekstu potrebno uložiti napore na jačanju ekonomske saradnje i to posebno u oblastima turizma, poljoprivrede i energetike. 

20181008PVDuskoMarkovicPredsjednicomNSBugarskeCvetaKarajanceva6

Govoreći o evropskim integracijama predsjednik Marković se zahvalio na kontinuiranoj podršci Bugarske našoj zemlji ali i cijelom regionu.

Premijer je ocijenio da Samit Evropske unije i Zapadnog Balkana održan u Sofiji za vrijeme bugarskog predsjedanja predstavlja istorijski događaj.

„Evropska unija i sada ima priliku da na primjeru Crne Gore pokaže da je politika proširenja živa“ – rekao je premijer Duško Marković.

Predsjednica bugarskog parlamenta je naglasila nastavak podrške Crnoj Gori u procesu naše evropske integracije posebno naglasivši da se Bugarska zalaže za princip regate i individualno vrednivanje rezultata.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.