Karajančeva u Podgorici: Osuđujemo ubistvo novinarke, uskoro će biti jasno o čemu se radi
Cveta Karajančeva, foto:AA

Istražni organi rade svoj posao

Karajančeva u Podgorici: Osuđujemo ubistvo novinarke, uskoro će biti jasno o čemu se radi

Predsjednica Skupštine Bugarske Cveta Karajančeva osudila je danas ubistvo bugarske novinarke Viktorije Marinove, koja je tokom vikenda ubijena na sjeveru ove zemlje.

Karajančeva je istakla da će istraga ubrzo razriješiti cijeli slučaj, prenosi Anadolija.

Bugarska novinarka lokalnog televizijskog kanala TVN Viktorija Marinova (30) je ubijena u mjestu Ruse na sjeveru zemlje, objavilo je u nedjelju državno tužilaštvo te zemlje. Marinova se bavila istraživačkim novinarstvom.

"Izražavamo saučešće porodici ubijene novinarke. Osuđujemo takav čin. Istražni organi rade svoj posao, razjašnjavaju činjenice cijelog tog slučaja i vjerujem da će uskoro biti jasno o čemu se radi. Ali je svakako nedopustivo posezanje na ljudski život", kazala je Karaančeva.

Smrt bugarske novinarke treće je po redu ubistvo novinara u EU u posljednjih godinu dana, podsjeća agencija.

Malteška novinarka Dafne Karuana Galicija ubijena je u oktobru 2017., a u februaru ove godine ubijen je slovački novinar Jan Kucijak.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.