Milačić i Vuksanović svjesni teškog položaja srpskog naroda u CG
Foto: Prava Crna Gora

Sloga jedino rješenje

Milačić i Vuksanović svjesni teškog položaja srpskog naroda u CG

Predsjednik Prave Crne Gore, Marko Milačić, sastao se danas sa predsjednikom Srpskog nacionalnog savjeta, Momčilom Vuksanovićem, na kome je utvrđena već postojeća saradnja, ali i i analiziran položaj srpskog naroda u Crnoj Gori, saopšteno je iz Prave Crne Gore.

''Drago mi je što se danas i formalno sastajemo. Prava Crna Gora, kao najmlađa politička partija, je ponosna na dobre odnose sa vašom organizacijom. Smatramo da je vaš rad, koji, između ostalog, obuhvata i radio-televizijski program, od velikog značaja za srpski narod u Crnoj Gori", kazao je Milači.

Prava Crna Gora je, kako navodi, duboko svjesna teškog položaja srpskog naroda u Crnoj Gori, koji, zahvaljujući pojedinim porukama vlasti, prijeti da postane još teži. Jedan od ključnih problema Srba u Crnoj Gori je nezaposlenost, što je u stopu praćeno ponižavanjem Srba, odnosno lov na srpski jezik, srpske pisce, kulturu, biće, ali i Crkvu – do istrebljenja. Sve to je opasna, ne samo anti-srpska već i anti-državna politika, naveo je Milačić.

S tim u vezi, naveo je da Spski nacionalni savjet može računati na pomoć Prave Crne Gore i u narednom periodu, ticala se ona već preuzetog učešća u njihovoj inicijativi o poništenju priznanja tkz. države Kosovo, ili bilo koje druge aktivnosti. Polazeći od toga da je sloga jedini izlaz, Prava Crna Gora ima želju da ovakvi susreti predstavnika srpskog naroda u Crnoj Gori postanu praksa, a ne izuzeci. S tim u vezi, narednom periodu oni će dati svoj maksimum u kontekstu ostvarivanja opozicionog jedinstva, a pogotovo jedinstva onih grupacija koje se nalaze u istom ideološkom polju.

SNS5378

Foto: Prava Crna Gora

''Srpski nacionalni savjet se zalaže za očuvanje tradicionalnih vrijednosti izvorne Crne Gore i zaštitu prava i potreba srpskog naroda u njoj, pa je saradnja sa Pravom Crnom Gorom, inače izuzetno perspektivnom političkom grupacijom, od izuzetnog značaja za ostvarivanje projektovanih aktivnosti na očuvanju nacionalnih, kulturnih, jezičkih i vjerskih vrijednosti srpskog naroda u Crnoj Gori", izjavio je predsjednik Srpskog nacionalnog savjeta.

Kako je kazao, prihvatanje političke partije Prava Crna Gora da učestvuje u aktivnostima prikupljanja podrške za poništavanje odluke Vlade Crne Gore o priznanju takozvane države Kosovo, predstavlja izuzetan doprinos zajedništvu političkih partija, nevladinih organizacija i istaknutih intelektualaca, koji se odlučno suprotstavljaju demokratski neprovjerenim odlukama Vlade Crne Gore kada se tiče prisupanja NATO paktu i priznavanja laže države Kosovo. 

"Srpski nacionalni savjet za svoje aktivnosti naišao je na nepodijeljenu podršku gotovo svih političkih subjekata koje dominantno glasa srpski narod, pa će u narednom vremenu učiniti sve da se uspostavi međusobno povjerenje, koje je u prethodnom vremenu značajno slabilo kapacitete srpskog naroda'', zaključio je Vuksanović.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.