Plav: U Vojnom selu grade školu vrijednosti od oko 200 hiljada eura; Gradonačelnik: Mještani da se potrude da ima što više đaka
Foto:Ministarstvo prosvjete

Crna Gora ulaže u obrazovanje

Plav: U Vojnom selu grade školu vrijednosti od oko 200 hiljada eura; Gradonačelnik: Mještani da se potrude da ima što više đaka

Ministar prosvjete Damir Šehović i predsjednik Opštine Plav Mirsad Barjaktarević postavili su danas kamen temeljac za izgradnju nove škole u Vojnom selu u Plavu. Šehović rekao je da je vrijednost investicije na nivou od oko 200 hiljada eura, a rok za završetak radova je 110 dana.

Riječ je o područnoj jedinici JU OŠ "Hajro Šahmanović" koju će pohađati djeca koja žive na ovom području.

Ministar je naglasio da je u obrazovnu infrastrukturu na području plavske opštine tokom ove godine uloženo preko 600 hiljada eura. Naime, osim ovog projekta, uveliko teku radovi na izgradnji sportskih terena ispred OŠ Hajro Šahmanović, koji se rade po najsavremenijim standardima. Vrijednost investicije je oko 250 hiljada eura i biće završena u narednih nekoliko sedmica.

"U pomenutu školu je samo za rekonstrukciju toaleta uloženo oko 40 hiljada eura. Rekonstruisan je i objekat u Brezojevicama sa oko 15 hiljada eura. Završena je i rekonstrukcija škole "Petar Dedović" u Murini, a vrijednost radova je bila na nivou od oko 70 hiljada eura. Zamijenjena je bravarija na vrtiću u Plavu, a u istu je uloženo oko 15 hiljada eura", rekao je Šehović.

434473609503377985089998033245335096655872n

Foto:Ministarstvo prosvjete

Kako je kazao, sve to pokazuje posvećenost tom kraju te ukupnu posvećenost podizanju kvaliteta obrazovne infrastrukture na jedan veći nivo.

"Trenutno se u Crnoj Gori izvode radovi na obrazovnoj infratsrukturi vrijednosti oko 30 miliona eura.Odavno Crna Gora toliki novac nije izdvajala za obrozovanje što je i pokazatelj da je ova Vlada obrazovanje preoznala kao jedan od najvaćnijih prioriteta što na najkonkretniji mogući način pokazuje izdvajanjem ovolikog novca za ovu oblast", naglasio je Šehović poručujući da će se nastaviti takva politika i da će fokus biti na manje razvijeni sjeverni dio zemlje gdje se mora podići kvalitet života, a poboljšanjem uslova školovanja i zadržati mladi.

 Predsjednik Opštine Plav Mirsad Barjaktarević kazao je da je u pitanju istorijski dan za pomenuto selo.

"Djeca Vojnog sela biće privilegovana za jednu novu, modernu školu koja će pored doprinosa obrazovanju dati doprinos i vizuelnom izgledu sela", kazao je Barjaktarević poručujući mještanima da preuzmu inicijativu i doprinesu da škola ima što više učenika.

433230019503376918423434628698864923181056n

Foto:Ministarstvo prosvjete

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.