Šehović postavio  kamen temeljac za izgradnju nove škole u Vojnom selu

U obrazovanje u Plavu uloženo preko 600.000 eura

Šehović postavio kamen temeljac za izgradnju nove škole u Vojnom selu

Ministar prosvjete Damir Šehović postavio je danas kamen temeljac za izgradnju nove škole u Vojnom selu u Plavu.

Ministar navodi da je vrijednost investicije  oko 200 hiljada eura, a rok za završetak radova je 110 dana. Riječ je o područnoj jedinici OŠ Hajro Šahmanović, koju će pohađati djeca koja žive na tom području i gdje će imati priliku da borave u pristojnom i sigurnom ambijentu.

Šehović naglašava da je u obrazovnu infrastrukturu na području plavske opštine tokom ove godine uloženo preko 600 hiljada eura. Naime, osim ovog projekta, uveliko teku radovi na izgradnji sportskih terena ispred OŠ Hajro Šahmanovic, koji se rade po najsavremenijim standardima. Vrijednost investicije je oko 250 hiljada eura, i biće završena u narednih nekoliko sedmica. 

"U pomenutu školu je samo za rekonstrukciju toaleta uloženo oko 40 hiljada eura. Rekonstruisan je i objekat u Brezojevicama, sa oko 15 hiljada eura. Završena je i rekonstrukcija škole Petar Dedović u Murini, a vrijednost radova je bila na nivou od oko 70 hiljada eura. Zamijenjena je bravarija na vrtiću u Plavu, a u istu je uloženo oko 15 hiljada eura" navodi se u saopštenju.

Kako ističu,u kupna vrijednost radova u obrazovnu infrastrukturu koji se tokom ove godine realizuju na teritoriji čitave Crne Gore iznosi oko 30 miliona eura, što je više u odnosu na prethodne godine.

Šehović ističe da će se  posebno voditi računa o školama na Sjeveru. “Sva djeca u Crnoj Gori moraju imati iste uslove za rast i razvoj. Ovakvim projektima tu jednakost obezbjeđujemo”, zaključio je ministar.

Predsjednik opštine Mirsad Barjaktarević istakao je da će djeca Vojnog sela imati mogućnost da sada uče u novom objektu, te da je jedan od najvažnijih dana za jednu zajednicu onaj u kome se u njoj otvara škola.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.