Čehu izmjerili 8,3 promila alkohola u krvi
ilustracija

Oborio rekord

Čehu izmjerili 8,3 promila alkohola u krvi

Možda za ovaj slučaj niko ne bi saznao, da se čovjek nije povrijedio dok je brao pečurke u šumi.

Ljekare je ovog vikenda zaprepastio slučaj 41-godišnjeg Čeha koji je slomio nogu berući pečurke po šumi u regionu Ostrave na istoku zemlje, pošto su analize pokazale da nije samo malo pripit, kako je izgledao, već da u krvi ima čak 8,83 promila alkohola što je novi neslavni češki rekord, prenosi AntenaM.

“Muškarac je prvo priznao da je popio flašu i po piva. Zbog predstojeće operacije smo pravili analizu krvi na prisustvo etanola i pokazalo se da je imao čak 8,83 promila alkohola u krvi”, kazao je za Pravo ljekar iz bolnice u Krnovu Jirži Stošek.

Primarijus Internog odjeljenje bolnice na kome je muškarac završio dok se ne otrijezni kako bi mogli da ga operišu, Nadežda Mičudova, tokom svoje prakse kaže da nije naišao na pacijenta tako pijanog a da se to na njemu tako malo primećuje.

“Koračao je, orijentisao se. Klinički je izgledao maksimalno na tri promila alkohola u krvi. Rekao nam je da je pio sa drugovima u petak uveče, a u subotu ujutru kada je krenuo u šumu da bere pečurke doručkovao je dva piva. Prvo jelo, parče hljeba sa mesom, uz pivo, pojeo je tek pošto se povrijedio, pred prevoz u bolnicu”, rekla je Mičudova.

Čeh iz Krnova sa 8,83 promila alkohola u krvi oborio je ovog vikenda neslavni nacionalni rekord koji je držao jedan traktorista koga je češka saobraćajna policija zaustavila za volanom cisterne sa stajnjakom da bi alkomat pokazao čitavih osam promila alkohola u krvi.

“Svjetski rekord drži Poljak Andžej V. kome je nakon proslave sa prijateljima izmjereno 12,8 promila, a među ženama Francuskinja kojoj su poslije saobraćajne nesreće izmjerili 11 promila alkohola u krvi”, rekao je portparol bolnice Jirži Krušila.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.