Tusk: Dogovor o Bregzitu moguć do kraja godine
Donald Tusk

Tusk: Dogovor o Bregzitu moguć do kraja godine

Dogovor sa Britanijom o napuštanju Evropske unije (EU) moguće je postići do kraja godine, ocijenio je predsjednik Evropskog savjeta Donald Tusk.

"Pokušaćemo da se dogovorimo i u oktobru, ali mislim da ima šanse da sporazum bude gotov do kraja godine", rekao je Tusk na marginama konferencije u Krakovu, prenosi Rojters.

Lideri EU sastaće se 17. oktobra u Briselu, kako bi razgovarali o mogućem dogovoru o Bregzitu sa Velikom Britanijom, saopštio je ranije Evropski savjet.

Tusk je zakazao večeru 27 šefova država i vlada EU za 17. oktobar, dan prije održavanja regularnog samita, kojem će prisustvovati i britanska premijerka Tereza Mej.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.