Đukanović u ponedjeljak u posjeti Svetoj Stolici
Milo Đukanović

Na poziv pape Franje

Đukanović u ponedjeljak u posjeti Svetoj Stolici

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović boraviće u ponedjeljak 8.oktobra u zvaničnoj posjeti Svetoj Stolici, na poziv poglavara Rimokatolicke crkve, Njegove Svetosti pape Franja.

Posjeta crnogorskog predsjednika Vatikanu je potvrda odličnih odnosa Svete Stolice i Crne Gore, koji imaju duboke istorijske korijene i tradiciju međusobnog poštovanja, utemeljene Konkordatom o saradnji iz 1886.

Kako se navodi u saopštenju, Crna Gora je nakon obnove državnosti, prepoznatljiva kao zemlja koja posebnu pažnju pridaje očuvanju i razvoju međunacionalnih odnosa i vjerskoj toleranciji, saradnji i solidarnosti, obnovila odnose sa Svetom Stolicom i kroz Temeljni ugovor, koji reguliše najvažnije segmente bilateralnih odnosa i status katoličke zajednice u našoj zemlji.

Susretu na najvišem nivou prethodila je i nedavna veoma uspješna posjeta državnog sekretara Svete Stolice kardinala Pjetra Parolina Crnoj Gori.

Predsjednik Đukanović će se u Apostolskoj palati susresti prvo sa Papom, a zatim i sa državnim sekretarom Parolinom.

Nakon posjete Vatikanu predsjednik Đukanović će posjetiti i sjedište Suverenog Viteškog Malteškog Reda, sa kojim je Crna Gora uspostavila diplomatske odnose 2006.  gdje će domaćin biti fra Đakomo Dela Tore del Tempio di Sangvineto, Veliki Majstor Malteškog Reda.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.