Crna Gora nastoji da bude dobar promoter evropskih vrijednosti na Balkanu
Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Knajsl i Đukanović

Crna Gora nastoji da bude dobar promoter evropskih vrijednosti na Balkanu

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je ministarku za Evropu, integracije i vanjske poslove Republike Austrije Karin Knajsl, koja boravi u posjeti u Crnoj Gori, saopšteno je iz Kabineta predsjednika.

Kako se navodi u saopštenju, Đukanović je istakao posvećenost Austrije razvoju odnosa u Jugoistočnoj Evropi, što je vidljivo i kroz frekfentan dijalog i s našom zemljom na svim nivoima. 

"Đukanović je zahvalio ministarki na podršci koju Austrija pruža Crnoj Gori i Zapadnom Balkanu na planu integracija uz očekivanje daljeg napretka tokom aktuelnog austrijskog predsjedništva EU. Crna Gora nastoji da bude dobar promoter evropskih vrijednosti na Balkanu, naglasio je Predsjednik, ističući da je bez obzira na dinamiku procesa pristupanja, evropeizacija crnogorskog društva, nepovratan proces kojem primarno težimo", navodi se u saopštenju.

2R6A5136

Knajsl je na sastanku istakla opredijeljenost Austrije da pruža snažnu podršku proširenju EU i poručila da je region već dio Evrope i evropskog sistema vrijednosti, ali i da daljim usvajanjem standarda treba postati dio EU.

"U tom smislu, računa na jedinstvo regiona koje će obezbjediti prespektivu članstva u Uniji, ali i perspektivu samoj Uniji. Posebno je ukazala na značaj integracije za bolju budućnost mladih ljudi, širenje informacionih znanja i digitalizacije", navodi se u saopštenju.

Đukanović i Knajsl razgovarali su i o bilateralnoj saradnji dvije države, apostrofirajući, kako se dodaje, dobre odnose u mnogim oblastima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.