Milačić i Stanić: Za promjene na bolje ključna međuopoziciona saradnja
Marko Milačić i Novica Stanić

Analizirali političku situaciju u Pljevljima

Milačić i Stanić: Za promjene na bolje ključna međuopoziciona saradnja

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić i predsjednik Pokreta za Pljevlja Novica Stanić, održali su radni sastanak u Pljevljima, u sklopu jednogodišnje terenske kampanje ''Kucamo na Prava vrata'', koju je Prava započela prije nekoliko dana, saopšteno je iz Prave Crne Gore.

Nakon niza sastanaka čelnika ove dvije partije, na kojima je najavljeno i objedinjavanje snaga što će, između ostaloga, predstavljati spoj mladosti i iskustva, Milačić i Stanić su analizirali političku situaciju u Pljevljima, ali i u Crnoj Gori.

Istakli su da je upravo ovog ljeta došlo do kulminacije antisrpskog raspoloženja od strane vladajuće koalicije, što je bilo manifestovano u više povezanih istupa, poput slanja crnogorskog pukovnika na proslavu ''Oluje'' u Knin, zabrane služenja liturgije SPC u Ulcinju, najavljenog zakona o oduzimanju crkvene imovine, proglašavanje Srbije i Srba okupatorima lijepljenjem plakata po Crnoj Gori,  pa sve do činjenice da je danas u javnim institucijama zaposleno manje od 5% građana srpske nacionalnosti.

Milačić i Stanić su saglasni: Da bi se Srbi u Crnoj Gori konačno oslobodili ovakvog katastrofalnog političkog i ekonomskog stanja, nije dovoljno pričati i voditi politiku saopštenjima.

Naprotiv, kako su naveli, potrebno je ozbiljnim terenskim radom, ali i konkretnim djelovanjem i rješenjima, raditi na poboljšanju statusa srpskog naroda u Crnoj Gori.

Milačić je naglasio da će upravo to biti princip rada Prave Crne Gore u pogledu poboljšanja položaja Srba u Crnoj Gori i unutar-pravoslavnog pomirenja, kao i jedan od primarnih ciljeva započete kampanje Kucamo na prava vrata.

Naravno, ključni preduslov za to jeste, saglasni su Milačić i Stanić, međuopoziciona saradnja, minimum jedinstva i obustava svih političkih ratova, a pogotovo onih u istom ideološkom polju.  

Takođe Milačić i Stanić su konstatovali da su opoziciji džaba sve eventualne promjene izbornog zakonodavstva ukoliko nema opozicione sloge i kolegijalnosti.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.