Podgoričanin osumnjičen da je krijumčario migrante, prevozio 14 Pakistanaca
Foto: Onogošt

Podgoričanin osumnjičen da je krijumčario migrante, prevozio 14 Pakistanaca

Dražen Đokić (40) iz Podgorice osumnjičen je da je juče oko 14.30h, na putnom pravcu Nikšić-Trepča-Crni Kuk, u mjestu Muževice, krijumčario migrante porijeklom iz Pakistana.

Kako Onogošt nezvanično saznaje, u vozilu Land Rover Discovery, u dijelu gdje se u vozilu nalaze zadnja sjedišta, a koja su bila izbačena, kao i kompletan zadnji dio vozila koji je bio preuređen za prevoz većeg boja lica, nalazilo se 14 migranata, državljana Pakistana. Oni kod sebe posjedovali Potvrde Direkcije za azil iz Podgorice.

Takođe, zadnja i bočna stakla su na vozilu bila zatamnjena kako se ne bi vidjela unutrašnjost vozila.

Državljani Pakistana i Đokić su sprovedena u službene prostorije Odjeljenja granične bezbjednosti Nikšić i predata inspektoru za strance.

Đokić je tom prilikom kazao da je za novčanu naknadu trebalo da izvrši prevoz migranata do granice sa Bosnom i Hercegovinom.

Migranti su trebali za prevoz da plate po 20 eura. Za dalji tok vožnje do neposredne blizine državne granice vozač je zahtijevao da mu se plati još 200 eura, na šta su oni pristali.

Đokić se tereti da je izvršio krivično djelo krijumčarenje ljudi, a ODT u Nikšiću je naložila da se on liši slobode.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.