NPCG na  međunarodnom Sajmu turizma u Novom Sadu
Foto: NPCG

Predstavili raznovrsnu turističku ponudu

NPCG na međunarodnom Sajmu turizma u Novom Sadu

Nacionalni parkovi Crne Gore u saradnji sa NTO CG i turističkom privredom učestvovali su na 51. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu „LORIST“.

Kako se navodi, na zajedničkom štandu svoju ponudu, pored lokalnih turističkih organizacija, predstavili su crnogorski nacionalni parkovi. Raznovrsna turistička ponuda svih pet nacionalnih parkova privlači brojne posjetioce iz svih krajeva svijeta. 

„Više od 410.000 ljubitelja prirode iz brojnih zemalja svijeta posjetilo je crnogorske nacionalne parkove, na ukupnom nivou, od početka godine do kraja septembra. Ovaj podatak raduje sve nas koji smo u Parkovima jer smo ostvarili dobre rezultate u turizmu i istovremeno obavezuje da sa više entuzijazma realizujemo aktivnosti u cilju očuvanja, unaprjeđenja i promocije zaštićenih područja i svakako ukazuje na trend rasta posjete u svim Parkovima koji svake godine ide uzlaznom linijom“, kazao je direktor JPNPCG Elvir Klica podvodom učešća na međunarodnom sajmu. 

Crnogorski nacionalni parkovi, kako se ističe, pružaju idealne uslove za bavljenje sportom, rekreacijom i boravak u netaknutoj prirodi, za aktivan odmor koji je sve više tražen. 

„Brojne aktivnosti koje nude naši Parkovi, kao što su pješačenje i planinarenje, vožnja bicikala kroz predjele izvanrednih prirodnih ljepota, krstarenje najvećim slatkovodnim jezerom Balkana, rafting najdubljim kanjonom Evrope, šetnja jednom od posljednjih evropskih prašuma, osvajanje najviših vrhova Dinarida, kajakarenje, sportski ribolov, posmatranje ptica, obilazak bogatog kulturno-istorijskog nasljeđa, kao i raznovrsne manifestacije i događaji koji se organizuju u zaštićenim područjima, privlače različite ciljne grupe posjetilaca“, kazao je Klica.

Kako se navodi, predstavnici JPNPCG imali su priliku da razmijene iskustva sa predstavnicima zaštićenih područja Srbije i  BiH, u cilju promocije ukupnih vrijednosti. Održani su sastanci sa direktorima nacionalnih parkova Fruška gora, Tara, Đerdap i Kopaonik iz Srbije, kao i sa direktorima NP Una i NP Kozara iz Bosne i Hercegovine. 

Učešćem na Sajmu turizma, Nacionalni parkovi Crne Gore uputili su poruku zainteresovanoj međunarodnoj javnosti da već sljedeće ljetnje sezone posjete NP Durmitor, NP Biogradsku goru, NP Lovćen, NP Skadarsko jezero i NP Prokletije, navedeno je u saopštenju.  

Pored predstavnika turističke privrede iz Crne Gore i regiona, na Sajmu učestvuju i predstavnici značajnih turističkih privreda posebno Njemačke, Rusije, Turske, Češke, Holandije, Ukrajine, Azerbejdžana, Velike Britanije, Danske, Španije, zaključili su.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.