CG spremna za otvaranje poglavlja 27 i početak zatvaranja poglavlja
Marković primio ministarku Knajsl

Austrija ima priliku da politiku proširenja EU održi živom

CG spremna za otvaranje poglavlja 27 i početak zatvaranja poglavlja

Predsjednik Vlade Duško Marković primio je ministarku za Evropu, integracije i vanjske poslove Republike Austrije Karin Knajsl koja je u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Konstatujući da dvije države njeguju dobre bilateralne odnose premijer se zahvalio Austriji na podršci Crnoj Gori u procesu naše evropske integracije i konstatovao da Austrija kao trenutna predsjedavajuća Evropske unije ima priliku da održi politiku proširenja živom.

„Želimo da u vrijeme vašeg predsjedanja Evropskom unijom zadržimo dobru dinamiku pregovora – i otvaranja i zatvaranja poglavlja“ – rekao je predsjednik Vlade Crne Gore dodajući da je naša zemlja predala pregovaračku poziciju i da je spremna za otvaranje poglavlja 27 – Životna sredina kao i za početak procesa zatvaranja poglavljā.

Austrijska ministarka je istakla da Crna Gora među državama kandidatima ima vodeću poziciju u procesu evropskog proširenja i istakla da se uvijek snažno zalaže za tretiranje regiona kao integralnog dijela Evrope, što on već jeste.

Ministarka je potencirala potrebu jačanja saradnje među zemljama u regionu u procesu evropskih integracija, i pozvala Crnu Goru da nastavi na putu reformi, u čemu će imati podršku Austrije.

Marković upoznao je ministarku Knajsl sa odličnim rezultatima ekonomske politike Vlade kao i sa prioritetima u predstojećem razdoblju.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.