Trka muškaraca „U njenim cipelama“ 13. oktobra u Podgorici: Ragbisti dio kampanje

U okviru AVON akcije za borbu protiv raka dojke

Trka muškaraca „U njenim cipelama“ 13. oktobra u Podgorici: Ragbisti dio kampanje

Oni su snažni, hrabri i opasni na terenu. Njihov poziv podrazumijeva konstantu borbu, a ovog oktobra kreću u najvažniji okršaj. Dvadeset tri ragbi reprezentativca Crne Gore će na par minuta svoje kopačke zamijeniti rozim štiklama, a iza svega stoji plemenit razlog.

Ragbi reprezentacija Crne Gore dio je kampanje „Pokaži da ti je stalo“, koju je kompanija Avon posvetila borbi protiv raka dojke, u saradnji sa NVO „Zdrava Dona Montenegrina“ i uz institucionalnu podršku Ministarstva zdravlja. Cilj kampanje je povećanje svijesti o važnosti redovnih pregleda grudi, jer je rak dojke izlječiv ukoliko se otkrije na vrijeme! Pored toga, Avon želi da ukaže i na važnost uloge koju muškarci imaju u životima žena, posebno kada je u pitanju njihovo zdravlje.

TrkaUnjenimcipelama2

Zato u subotu 13. oktobra na Trgu nezavisnosti u Podgorici organizuju trku muškaraca „U njenim cipelama“, kako bi im pružili priliku da na simboličan način pokažu da im je stalo, tako što će na par minuta zaista stati u njene cipele i istrčati simboličnu trku.

TrkaUnjenimcipelama

Kako je saopšteno iz Avona trka je prvi događaj takve vrste ikada organizovan u Crnoj Gori, a ragbisti su se među prvima odazvali na poziv da budu dio ovog nesvakidašnjeg događaja.

„Drago mi je što možemo da pomognemo i skrenemo pažnju na bolest koja uzima toliko života, koji mogu da budu spašeni redovnim kontrolama. Priključili smo se kampanji kako bi skrenuli pažnju ženama da vode računa o svom zdravlju, ali i kako bi dali primjer drugim muškarcima da im u tome pomognu. Da pokažu da im je stalo i olakšaju ženama iz svog okružena da brinu o sebi, tako što će ih podsjetiti da zakažu pregled, da odu kod doktora sa njima ili im pomognu u svakodnevnim obavezama. Da „uskaču u njihove cipele“ češće nego inače“, poručio je Nikola Vuletić, predsjednik Ragbi saveza Crne Gore koji će u subotu trčati sa svojim timom.

Ukoliko želite da se pridružite ragbistima, pošaljite osnovne podatke (ime i broj cipela) na [email protected]. Bez obzira na to da li ćete 13. oktobra obuti roze štikle, kompanija Avon poziva sve da se okupe u centru Podgorice i podrže borbu protiv raka

„Kao muškarac koji radi u pretežno ženskoj industriji, ali i kao neko ko ima majku, sestre i suprugu, mogu da potvrdim da žene često preuzimaju veliki broj obaveza, zaboravljajući na sebe. Želimo da ih u tim momentima osvijestimo, ukažemo na ono što je zaista važno – a to je njihovo zdravlje. Isto tako pozivamo i muškarce da pokažu da im je stalo do žena koje vole, do njihovih majki, supruga, sestara, drugarica. Budite tu za njih, podržite ih. Jednostavno, olakšajte im brigu o sebi. Na kraju, ovo je poruka za našu cijelu zajednicu, da se pridruže programima koje se bave ovom temom“, poručio je direktor kompanije Avon Cometics Montenegro Filip Popović, koji će takođe 13. oktobra uskočiti „u njene cipele“.

Godišnje u Crnoj Gori od raka dojke oboli oko 350 žena, od kojih svaka treća izgubi bitku. Podaci pokazuju da oko 70 odsto oboljelih ima rani karcinom dojke, koji se može izliječiti u većini slučajeva.

Kompanija Avon, koja organizuje trku „U njenim cipelama“, početkom oktobra - mjeseca u kojem se obilježava borba protiv raka dojke, donirala je Kliničkom centru ultrazvučni aparat za pregled grudi, koji će povećati kvalitet i broj pregleda i pružiti precizniju dijagnostiku. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.