Nrekić: Lokalna uprava intenzivno radi na unapređenju kvaliteta života građana
Ljoro Nrekić

Zadovoljan postignutim

Nrekić: Lokalna uprava intenzivno radi na unapređenju kvaliteta života građana

Iako je na funkciji predsjednika opštine naslijedio je brojne probleme, kako infrastrukturne tako i finansijske, zadovoljan je onim što su postigli tokom protekla skoro četiri mjeseca, kazao je predsjednik ulcinjske opštine Ljoro Nrekić.

Posebnu pažnju, ističe on, posvetili su finansijskoj konsolidaciji, likvidiranju naslijeđenih dugova.

“Mogu se pohvaliti da smo u potpunosti ažurirali obaveze koje se odnose na lična primanja zaposlenih u opštini”, kazao je Nrekić.

Po njegovim riječima, lokalna uprava intenzivno radi na unapređenju kvaliteta života građana. Tako je sa Regionalnim vodovodom potpisan ugovor o snabdijevanju, pa Ulcinju tokom ljetnjih mjeseci vode neće faliti.

“Jedan od najvažnijih projekata odnosi se na vodosnabdijevanje i odvođenje otpadnih voda. Kredit od 20 miliona eura obezbijeđen je od KfW banke, a garant je Vlada. Početkom septembra raspisan je međunarodni tender za uzvođača radova za izgradnju kolektora za četiri ulcinjska naselja Donja Bratica, Bijela gora, Totoši i Kodre, a otvoren je do 25. oktobra”, istakao je Nrekić.

On je dodao da se na taj projekat, čija je vrijednost pet miliona eura, dugo čekalo. Sredstva su obezbijeđena iz Evropske investicione banke.

“Ovo je izuzetno značajan projekat kojim ćemo poboljšati kanalizacioni sistem i sistem za atmosferske vode. Osim toga, njime ćemo za 70 odsto poboljšati stanje na Port Mileni, koja predstavlja ekološku bombu”, istakao je Nrekić.

Prvi čovjek Ulcinja je zadovoljan intresovanjem investitora, uz čiju pomoć mogu da unaprijede valorizaciju zapostavljenih prirodnih resursa.

“Domaći investitori žele da ulažu u male projekte u turizmu, poljoprivredi i građevinarstvu. Strani su uglavnom zainteresovani za turizam, naročito za Veliku plažu”, istakao je Nrekić.

Tokom ove godine, prema njegovim očekivanjima, trebalo bi da bude raspisan javni poziv za davanje u zakup Ade Bojane, a u toku su pregovori Vlade sa agencijom TUI koj a bi tu gradila tri hotela sa pet zvjezdica.

“Zadovoljni smo realizacijom značajnih investicija. Kompanija Karisma uzela je pod zakup dio HTP Ulcinjska rivijera i renovirala hotele Belvi i Olimpik. U energetici je realizovana investicija vrijedna oko 70 miliona eura, a riječ je o vjetrenjači Možure čije se puštanje u pogon očekuje tokom novembra. Takođe, kompanija Voli je uzela pod zakup poljoprivredno zemljiste Šas i najavila višemilionsko ulaganje u poljoprivredu. Osim toga, završen je javni poziv za davanje u zakup lokaliteta Briska gora za izgradnju solarnih panela”, podsjetio je Nrekić.

Izvor: Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.