Sljedeći finalni cilj evropeizacija crnogorskog društva
Foto: Kabinet Predsjednika CG

Đukanović primio Borisa Minca, osnivača Instituta Boris Minc i članove borda

Sljedeći finalni cilj evropeizacija crnogorskog društva

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je dr Borisa Minca, osnivača Instituta Boris Minc i članove borda tog instituta, koji djeluje na 4 kontinenta i dio je Univerziteta „Tel Aviv“ iz Izraela. Član međunarodnog savjetodavnog odbora je i bivši premijer CG Igor Lukšić, saopšteno je iz kabineta predsjednika države.

Đukanović iskazao je zadovoljstvo zbog njihovog interesovanja za Crnu Goru i prilike da razmijene mišljenja i podstaknu saradnju sa crnogorskim institucijama.

Predstavljajući aktuelne prilike u Crnoj Gori i njene strateške pravce, Đukanović je naglasio da smo fokusirani na ostvarivanje ekonomskih reformi i institucionalni razvoj, sa ciljem prevazilaženja decenijskog zaostajanja i dostizanja evropskog kvaliteta života.

2R6A4470

Na tom putu postigli smo vidljive rezultate, kazao je predsjednik države, koji su prepoznati kroz članstvo u NATO i lidersku poziciju u pregovorima sa EU.

Đukanović je kazao da je Crna Gora za kratko vrijeme savladavajući nepovoljno nasleđe postala najrazvijenija ekonomija Zapadnog Balkana.

"Sljedeći finalni cilj, evropeizacija crnogorskog društva, i ozbiljne razvojne ambicije. Svjesni smo izazova prije svega u deficitu znanja, za šta su partnerstva sa institucijama poput Boris Minc Instituta dragocjena", poručio je predsjednik, posebno imajući u vidu oblasti Instituta koje se tiču voda, obnovljive energije, bezbjednosti hrane, smanjenja siromaštva i nejednakosti i rješavanje konflikata.

2R6A4563

Osnivač Instituta Boris Minc iskazao je zadovoljstvo zbog prilike da bude u Crnoj Gori i susreta sa Đukanovićem, naglasivši da su svi članovi njihovog odbora kojeg čine renomirani profesori, bivši zvaničnici i amabasadori učestvovali u realizaciji globalnih društveno-političkih reformi.

U tom kontekstu iskazao je spremnost da u saradnji sa institucijama u Crnoj Gori doprinese ekonomskom i informacionom razvoju naše države. Minc je istakao da se globalni fenomen bojazni od promjena može prevazilaziti znanjem i učenjem o novim modelima poslovanja baziranih na novim tehnologijama.

 Predstavnici Boris Minc Instituta borave  u Crnoj Gori povodom  konferencije „ Blockchain Tehnology“, tehnologije koja nailazi na sve širu primjenu u cilju postizanja transparentnosti i povećanja produktivnosti ekonomskih procesa.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.