Vlada opozvala počasnog konzula na Kipru
Sa sjednice Vlade

Samoinicijativno suorganizovao promocije ekonomskog državljanstva

Vlada opozvala počasnog konzula na Kipru

Vlada je, na predlog Ministarstva vanjskih poslova, opozvala Damianoua Hristodoulosa sa dužnosti počasnog konzula Crne Gore na Kipru sa sjedištem u Nikoziji jer je samoinicijativno i bez prethodne instrukcije ili saglasnosti Ministarstva podržao i suorganizovao u Moskvi i Kijevu promocije programa ekonomskog državljanstva Crne Gore koji Vlada još nije ni definisala.

Dosadašnji počasni konzul je predstavljao svoju kompaniju Eurofast kao posrednika u pomenutim zemljama što je nespojivo sa njegovom dosadašnjom nadležnošću počasnog konzula na Kipru.

„Vlada ovim šalje jasnu poruku da neće dozvoliti da ovaj program bude kompromitovan sa bilo koje adrese“ – rekao je zaključujući raspravu po ovoj tački dnevnog reda premijer Duško Marković na današnjoj sjednici Vlade.

U okviru kadrovskih pitanja za zamjenika glavnog pregovarača za poglavlja pravne tekovine Evropske unije, imenovan je Marko Mrdak, dosadašnji načelnik Odsjeka za praćenje usklađenosti strategija kojima se utvrđuju javne politike u Generalnom sekretarijatu Vlade Crne Gore.

Vlada je na dužnost sekretara Ministarstva za ljudska i manjinska prava postavila dosadašnjeg vršioca te dužnosti Valona Dašaramija.

Za umjetničkog direktora Javne ustanove Crnogorsko narodno pozorište imenovan je reditelj Željko Sošić.

Data je saglasnost da se sa dužnosti izvršnog direktora Društva sa ograničenom odgovornošću „Crnogorski operator tržišta električne energije“ – Podgorica razriješi Milan Radović zbog prestanka radnog odnosa po sili zakona i da se na tu dužnost imenuje Rajko Kovačević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.