Do kraja oktobra parlamentarni odbor

Sastanak Brajovića sa predstavnicima političkih partija i članovima Kolegijuma

Do kraja oktobra parlamentarni odbor

Na danas održanom sastanku predsjednika Skupštine Crne Gore Ivana Brajovića sa predstavnicima političkih partija koje imaju poslanike u u 26. sazivu Skupštine, uz prisustvo drugih članova Kolegijuma, bilo je riječi o formiranju skupštinskog tijela koje će se baviti unaprjeđenjem izbornog zakonodavstva, a koje bi trebalo formirati do kraja oktobra.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjenika Skupštine, Brajović je predstavnike političkih partija upoznao sa dosadašnjim aktivnostima, prijedlozima i inicijativama poslaničkih klubova koji se odnose na pripremu za poboljšanje izbornog ambijenta.

Prisutni su razgovarali o ključnim pretpostavkama za dobijanje najboljih mogućih rješenja koja će biti implementirana u izborno zakonodavstvo i primijenjena u narednim izbornim ciklusima. 

IMG6262

"Dogovoreno je da prijedlozi danas prisutnih predstavnika političkih partija budu i formalno dostavljeni, kako bi bili razmotreni na Kolegijumu predsjednika, a da klubovi  poslanika delegiraju članove koji će raditi na pripremi donošenja Odluke o formiranju skupštinskog tijela za unaprjeđenje izbornog zakonodavstva", saopšteno je.

Današnjem sastanku su prisustvovali predstavnici Demokratske partija socijalista, Nove srpske demokratije, Pokreta za promjene, Socijaldemokratske partije, Demokratske narodne partije, Socijaldemokrata Crne Gore, Bošnjačke stranke,  Socijalističke narodne partije, Demokratskog saveza, Ujedinjene Crne Gore, Liberalne partije Crne Gore, Radnička partija, Nove demokratske snage i Hrvatske građanske inicijative.

Nijesu bili prisutni predstavnici Demokratske Crne Gore i Ujedinjene reformske akcije.

brajovic

Ivan Brajović

Do kraja oktobra, Skupština Crne Gore, trebalo bi da formirati parlamentarni odbor, koji će se baviti izmjenama izbornog zakonodavstva, saopštio je predsjednik Skupštine Ivan Brajović, nakon sjednice Kolegijuma.

On je istakao da će tokom naredne sedmice prikupiti dodatne sugestije, stavove i razmišljanja svih učesnika, te da će kolegijum sumirati sve te utiske i formirati operativnu grupu koja će formirati odluku koju će Kolegijum razmatrati i predložiti Skupštini do kraja mjeseca.

On očekuje da će u radnom tijelu učestvovati svi politički akteri.

Na pitanje da li je razmatran predlog Demokrata i Građanskog pokreta URA o formiranju ad hoc grupe, koji su te partije dostavile u srijedu, Brajović je kazao da se neće baviti time ko je dao kakav predlog, jer je svima u interesu da Skupština donese najbolju moguću odluku.

"Dobio sam njihov prijedlog. Nažalost, prvo sam ga pročitao na portalima, pa ga tek onda dobio u Skupštini. To nije dobar manir, nije korektno i odgovorno. Sva ta buka i uslovljavanje mi govore o tome da oni izbjegavaju suočavanje sa ostalim kolegama poslanicima", kazao je Brajović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.