Velika Britanija: Službenici pronašli muškarca koji je 40 godina bio rob u vrtnoj kućici

Velika Britanija: Službenici pronašli muškarca koji je 40 godina bio rob u vrtnoj kućici

Britanski službenici spasili su muškarca koji je 40 godina, kao žrtva prisilnog rada, živio u vrtnoj kućici veličine dva kvadratna metra.

Službenici britanske ustanove koja istražuje zloupotrebu rada juče su oslobodili 58-godišnjaka za kojeg se pretpostavlja da je 40 godina živio u neljudskim uslovima kao žrtva prisilnog rada.

shed0310b

Nakon oslobođenja, stručnjaci koji se bave žrtvama nasilja odveli su ga na daljnja medicinska ispitivanja kako bi mu mogli što prije pružiti adekvatnu pomoć.

Žrtva prisilnog rada pronađena je u stambenom naselju sjeverno od grada Karlajla u Kambriji.

Policija je privela 79-godišnjeg muškarca zbog sumnje da se bavio "modernim ropstvom".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.