Kostarika: Uhapšena bivša ministarka turizma Rumunije
Elena Udrea

Kostarika: Uhapšena bivša ministarka turizma Rumunije

Policija u Kostariki objavila je da je uhapšena rumunska političarka koja je ranije pobjegla u tu centralnoameričku zemlju zbog mita i zloupotrebe službenog položaja.

Kancelarija Interpola u Kostariki saopštila je da je bivša rumunska ministarka turizma Elena Udrea uhapšena u srijedu, u San Hozeu.

Advokat odbrane Veronel Radulesku, u četvrtak, u Bukureštu kazao je da misli da Udrea neće biti izručena Rumuniji, jer se nedavno porodila.

“Moje mišljenje je da su šanse da bude izručena ravne nuli“, naglasio je Radulesku.

Udrea je imala veliku političku karijeru najviše zahvaljujući vezi sa bivšim rumunskim predsjednikom Trajanom Baseskuom.

Tužioci tvrde da je Udrea iz fondova ministarstva nezakonito sponzorisala gala bokserski meč i da je uzela proviziju od deset posto iz ugovora boraca.

Ona je negirala krivična djela i pozvala na ponavljanje suđenja. U junu ove godine sud u Rumuniji je Udreu osudio na šest godina zatvora.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.