Crnogorska Vojska preuzela šest lakooklopnih vozila

Donacija Njemačke vrijedna oko 2,2 miliona eura

Crnogorska Vojska preuzela šest lakooklopnih vozila

Juče je na Vojnom aerodromu u Golubovcima obavljena zvanična primopredaja šest lakooklopnih vozila koje je Ministarstvo odbrane SR Njemačke doniralo Vojsci Crne Gore.

Vozila, vrijedna oko 2,2 miliona eura, koja će značajno unaprijediti kapacitete Vojske Crne Gore, stigla su u našu zemlju 12. septembra.

Ključeve od vozila zvanično je načelniku Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadnom generalu Dragutinu Dakiću uručio državni sekretar u njemačkom Ministarstvu odbrane, Tomas Silberhorn.

General Dakić se zahvalio na donaciji, ističući da je SR Njemačka, kao jedan od najznačajnijih partnera Crne Gore, pružila snažnu podršku našoj državi u ključnim momentima procesa evroatlantskih integracija. On je izrazio očekivanje da dvije zemlje kao saveznice nastaviti sa produbljivanjem i intenziviranjem saradnje u oblasti odbrane.

431743432279007552333367205853964271353856n

Silberhorn je apostrofirao značajan doprinos Crne Gore kolektivnom sistemu bezbjednosti kroz aktivno učešće pripadnika VCG u međunarodnim misijama i operacijama. On je istakao i da će SR Njemačka nastaviti da pruža podršku Crnoj Gori na polju odbrane, uz uvjerenje da članstvo Crne Gore u NATO predstavlja jaku osnovu za dalje intenziviranje aktivnosti.

4304980022790073923333834700467463496663040n

Tokom sastanka delegacija dva ministarstva odbrane koji je uslijedio na vili „Gorica“ državni sekretar Slobodan Filipović je apostrofirao zajedničko učešće pripadnika dvije vojske u Avganistanu, kako ranije u ISAF-u, tako i u misiji „Resolute Support“.

To je, kako je istakao Filipović, značajno doprinijelo razvijanju visokog nivoa povjerenja između dvije države. On je naglasio da će Ministarstvo odbrane ostati posvećeno procesu modernizacije i dostizanju NATO standarda.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.