Kragujevčanin uhapšen nakon što je preko Fejsbuka tražio od majke fotografije nagog djeteta
ilustracija

Kragujevčanin uhapšen nakon što je preko Fejsbuka tražio od majke fotografije nagog djeteta

Muškarac iz Kragujevca je uhapšen zbog sumnje da je preko Fejsbuka od majke tražio fotografije njenog nagog maloljetnog djeteta. Javnost je za ovaj slučaj saznala od Igora Jurića, osnivača Fondacije "Tijana Jurić", koji je prepisku objavio na društvenim mrežama uz upozorenje roditeljima.

Odmah po saznanju da Kragujevčanin preko Fejsbuka šalje neprimjerene poruke i od majke traži fotografije nage bebe, reagovali su Tužilaštvo i policija. M. R. je saslušan u utorak i pušten na slobodu. Pretreseni su njegov stan i pomoćne prostorije.

Policijski službenici su mu privremeno oduzeli kompjuter i mobilni telefon i poslali ih na vještačenje. Kompletna dokumentacija proslijeđena je Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal u Beogradu.

Upravo su pripadnici Odjeljenja za borbu protiv visokotehnološkog kriminala MUP-a Srbije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili M. R. (1989) iz Kragujevca zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo polno uznemiravanje.

On se, kako je MUP saopštio, tereti da je, sa različitih profila preko mesindžera na društvenoj mreži Fejsbuk, oštećenoj slao poruke u kojima je od nje tražio da mu pošalje fotografije njenog nagog maloljetnog deteta.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu biti priveden Posebnom odjeljenju za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Svaki roditelj, kaže Jurić, mora da zna, ukoliko postavi jednu fotografiju nagog djeteta na društvenu mrežu, u roku od sat vremena postoji mogućnost da se isto to dijete prodaje na nekom pedofilskom sajtu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.