PG: Optužnica protiv policajaca zbog prebijanja mladića
Foto: Screenshot

Suđenje zakazano za 26. oktobar

PG: Optužnica protiv policajaca zbog prebijanja mladića

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici podiglo je optužnicu protiv službenika Interventne jedinice Mladena Vujovića, Slavka Furtule, Vukomana Maraša, Marka Stojanovića i Miloša Bečanovića zbog sumnje da su 16. februara pretukli mladiće J. B, S. N. i M. D. u centru Podgorice.

Suđenje je zakazano za 26. oktobar, a postupak će voditi sutkinja Larisa Mijušković-Stamatović, piše Pobjeda.

Prema navodima optužnice, policajci se terete da su počinili krivično djelo zlostavljanje. Slučaj je procesuiran nakon što su mediji objavili snimak prebijanja koje su zabilježile sigurnosne kamere sa jednog od objekata.

Na snimku se vidi kako petorica policajaca nasred ulice, nasumično, rukama i nogama tuku trojicu mladića. Nasrtanje kreće u trenutku kada jedan od mladića stavlja ruku u džep da izvadi legitimaciju i preda je policajcu. Umjesto da ga legitimiše, policajac ga udara.

Međutim, policajci su tvrdili da nije sve onako kako izgleda. Prema njihovoj verziji, mladići su ih provocirali, vrijeđali i oglušili se o policijska naređenja, pa su oni morali da reaguju.

Tvrdili su da su im dobacivali “svinje policijske, “iiip policajci”.

Po prijavi policijskih službenika protiv mladića J. B, S. N. i M. D. pokrenut je prekršajni postupak zbog narušavanja javnog reda i mira. Odgovornost za prebijanje, koje su zabilježile sigurnosne kamere sa jednog od objekata, pala je na šefa smjene Interventne jedinice Milana Radusinovića, koji je po nalogu tadašnjeg direktora Uprave policije Slavka Stojanovića smijenjen.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.