Dikiću i Dušiću produžen pritvor zbog opasnosti od bjekstva
Dikić

Do daljnjeg

Dikiću i Dušiću produžen pritvor zbog opasnosti od bjekstva

Bivšem komandantu srpske žandarmerije Bratislavu Dikiću i srpskom državljaninu Milanu Dušiću potvrđena je odluka kojom im se produžava pritvor do daljnjeg zbog opasnosti od bjekstva.

Vijeće Apelacionog suda svoju odluku obrazlaže postojanjem osnovane sumnje da je optuženi Dikić izvršio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i pokušaj terorizma pomaganjem što, kako navode, dokazuje komunikacija koju je ostvario sa svjedokom saradnikom Sašom Siđelićem neposredno prije neuspjelog terorističkog napada.

Takođe, ovaj sud ističe da je za djela koja se Dikiću stavljaju na teret zaprijećena visoka kazna zatvora, što ga ne može ostaviti ravnodušnim prema obavezi da se odaziva pozivima za suđenja.

Od značaja za ovakvu odluku bila je i činjenica da je Dikić državljanin Srbije što znači da ima razvijene lične, porodične i društvene veze van teritorije Crne Gore koje može iskoristiti u bjekstvu.

Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.