Buran aplauz Đukanoviću, prijem i poruke lidera EU signal da je naša država sljedeća članica (VIDEO)
Đukanović u Evropskom parlamentu

Analitičari ocjenjuju

Buran aplauz Đukanoviću, prijem i poruke lidera EU signal da je naša država sljedeća članica (VIDEO)

Topao prijem crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića u Evropskom parlamentu, burni aplauzi i nakon njegovog obraćanja, poruke koje su predstavnici zemalja EU uputili Crnoj Gori, jasan su signal da je naša država sljedeća članica EU, smatraju politički analitičari.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović govorio je prije dva dana u Evropskom parlamentu, a njegov govor pozdravljen je snažnim aplauzom evropskih parlamentaraca u Strazburu.

Komentarišući ovaj događaj, ali i nedavne medijske natpise da Crna Gora može u EU tek nakon što se Đukanović "penzioniše", politički analitičar Dušan Janjić kaže da je opozicija opsjednuta Đukanovićem.

"Činjenica je da je opozicija u Crnoj Gori opsjednuta Milom Đukanovićem, i muči se već decenijama da ga skloni sa vlasti. Opozicija ne shvata osnovnu stvar, Đukanović se održava upravo time što ima jasnu viziju i što ih uvijek pretekne. To se zove prilagođavanje istorijskim trendovima, realnim mogućnostima Crne Gore. Zato ne čudi da je Đukanović dobro primljen u Evropskom parlamentu, da njegovi nastupi i na sjednicama NATO izazivaju pažnju, jer on ima jasnu viziju šta Crna Gore može da dobije kroz NATO, šta kroz ubrzanje evropskog puta i članstvo u EU", kazao je Janjić Dnevnim novinama.

Politički analitičar Srđan Vukadinović kaže da je posjeta predsjednika Đukanovića Strazburu najbolji dokaz koliko se ozbiljno doživljava Crna Gora.

"Naravno, opozicija će uvijek plasirati priču da Crna Gora ne može sa Đukanovićem nastaviti ostatak EU integracija, jer je očigledno upravo on ključni problem za opoziciju. Računaju da bi se bez njega puno lakše “obračunali sa DPS i preuzeli vlast. Međutim, nije Đukanović najveći problem opozicije, njihov osnovni problem su unutrašnje nesuglasice, oni ne mogu da srede ni stanje u svojim redovima", kazao je Vukadinović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.