Đukanović: Crna Gora će nastaviti da bude odgovorna članica Alijanse
Foto:Pres služba Predsjednika

Predsjednik primio predsjednicu PS NATOa

Đukanović: Crna Gora će nastaviti da bude odgovorna članica Alijanse

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je predsjednicu Parlamentarne skupštine NATO Rašu Juknevičienu, koja boravi u posjeti Crnoj Gori.Đukanović i Juknevičiena su se saglasili da su ekonomske i demokratske reforme balkanskih država u procesu integracija, snažan impuls njihovom razvoju i pripadnosti evropskom sistemu vrijednosti.

On je čestitao  sagovornici izbor na čelnu funkciju Parlamentarne skupštine NATO, uz zahvalnost što je već u prvim danima na toj poziciji posjetila Crnu Goru najmlađu članicu Alijanse.

Đukanović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, ukazao na dugotrajno i kvalitetno partnerstvo Crne Gore i PS, kao i dragocjenu podršku koju smo imali tokom pripreme za članstvo.

Posebno je istakao zadovoljstvo vidljivim benefitima i poboljšanim ukupnim prilikama u svim sferama u Crnoj Gori od ostvarivanja našeg prioritetnog spoljnopolitičkog cilja.

"Učvršćena je stabilnost i ostvarena bolja vidljivost i prestižnost Crne Gore u evropskoj i evroatlantskoj zajednici. Dobili smo novi zamah u procesu evropskih integracija i počeli da ostvarujemo ozbiljne ekonomske benefite, naročito u pogledu investicija i broju turista iz zemalja NATO", kazao je Đukanović.

2R6A3007

Sa sastanka,Foto:Pres služba Predsjednika

"Crna Gora će nastaviti da bude odgovorna članica Alijanse, koja će u okviru svojih kapaciteta doprinositi svim aktivnostima NATO saveza", zaključio je crnogorksi predjsednik.

Predsjednica Parlamentarne skupštine ukazala je  na strateško liderstvo predsjednika Đukanovića i doprinos Crne Gore regionalnoj stabilnosti, što se poklapa sa ciljevima NATO i njene zemlje.

Posebno je naglasila značaj zajedništva evropskih naroda u procesima odbrane demokratije i reformama. Slijedeći prioritete svog mandata jačanje euro-atlantskih veza i ujedinjenje Evrope, iskazala je snažnu podršku integraciji Crne Gore i regiona u EU.

Tokom susreta razmijenjena su mišljenja i o aktuelnim kretanjima u Regionu i Evropi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.