Nastavak radova na fontani u Pljevljima, postavljena konstrukcija (FOTO)
Foto: Pv Informer

Investicija vrijedna 68.000 eura

Nastavak radova na fontani u Pljevljima, postavljena konstrukcija (FOTO)

Nastavak radova na davno započetoj izgradnji gradske fontane na Trgu 13. jul u Pljevljima odvija se planiranom dinamikom.

Nakon potpisivanja novog ugovora o nastavku izgradnje fontane na Trgu 13. jul, sa preduzećem „Ving“,  a investicija je vrijedna 68.000 eura.

Radovi su počeli 14. juna. Nakon građevinskih radova na izgradnji sabirnog rezervoara i tehničke prostorije, izvedeni su i građevinsko - zanatski radovi.

Urađene su elektro instalacije na priključku na nadzemnoj garaži do tehničke prostorije. Hidrotehničke instalacije i odvod od fontane do kanalizacione mreže.

Nakon ovih radova, slijedi izrada mozaik pločica, ugradnja rasvjete i pumpi. 

6403552589120

Foto: Pv Informer

Trenutno se obavljaju radovi na postavljanju "Diatrete".

Postavljena je i konstrukcija "Diatrete" i već se može primjetiti da će izgled nove fontane biti kad svi radovi budu završeni impresivan.

Jedan od opredjeljujućih faktora za izbor ove fontane bila je asocijacija na prepoznatljivi arheološki nalaz Dijatretu, iz Municipijuma S u Pljevljima.

Osim toga, uzabrano rešenje podsjeća na prvo gradsko rešenje fontane manjih razmjera, kružnog oblika koje je izgrađeno u poratnom periodu i više od pola vijeka bila dominantni reper centralnog dijela grada.

Fontana će imati četiri česme pitke vode, sa posebnim dovodom i odvodom, kao i zaseban uređaj za cirkulaciju stalne vode koja permanentno opslužuje fontanu i formira takozvani vodeni oblak, što daje dodatni efekat njenoj funkciji.

Tokom noći “Diatreta” će sa svojim posebnim svjetlosnim efektima, postati jedan novi, urbani simbol Pljevalja.

Izvor: Pv Informer

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.