U Podgorici otvoren 4. Internacionalni sajam knjiga: Prijavljeno 60 izdavača i 100 autora
Ivan Vuković, foto: AA

U Podgorici otvoren 4. Internacionalni sajam knjiga: Prijavljeno 60 izdavača i 100 autora

Četvrto izdanje podgoričkog Internacionalnog sajma knjiga, večeras je otvoreno u centru Capital plaza u Podgorici. Na sajmu učestvuje 60 izlagača i 100 autora, a centralna tema sajma je status književnosti za djecu i omladinu.

Večeračnji sajam svečano je otvorio gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković. On je kazao da sajam daje doprinos prezentaciji savremenog crnogorskog izdavaštva, imajući u vidu značaj i funkciju jezika u procesu konstituisanja nacionalnog identiteta, prenosi Anadolija.

2018100223266569637745514Web

Otvoranju sajma, prisustvovao je i ministar kulture Aleksandar Bogdanović.

On je istakao da sajam pobija priče o krizi knjige i čitanja, te pokazao zadovoljstvo prisustvom izdavača koji "nemaju visokotiražna, ali imaju estetski vrijedna i edukativna izdanja" čestitajući i na dobro osmišljenom pratećem programu manifestacije. 

"Sve one priče o kraju knjige, krizi autorstva i izdavaštva, u ambijentu ovog sajma djeluju kao prekonstruisane teorijske spekulacije koje kao da baš i nisu u dosluhu sa stvarnošću. Stvarnost nam ovdje govori da knjiga ne prestaje da uzbuđuje i provocira, tačnije da čovjek i dalje ima potrebu za njenom materijalnom formom, njenim mirisima i magijom koju pruža avantura osvajanja njenog sadržaja", rekao je Bogdanović. 

2018100223266569637745519Web

Sajam će biti otvoren do 6. oktobra. Organizator sajma je Sekretarijat za kulturu i sport glavnog grada Podgorice. Pokrovitelj je glavni grad Podgorica, uz podršku Ministarstva kulture, Ministarstva prosvjete Vlade Crne Gore i Capital Plaze. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.