Zapalio se trajekt sa više od 300 putnika u Baltičkom moru
Ilustracija

Zapalio se trajekt sa više od 300 putnika u Baltičkom moru

U Baltičkom moru je na jednom trajektu došlo do snažne eksplozije, nakon čega je izbio požar.

Kako javlja RT na trajektu se nalazi oko 335 putnika i članova posade, koji su sada zarobljeni na moru.

Danski trajekt "Regina Seaways" se kretao iz litvanske Klajpede do njemačkog grada Kil, kada se desila eksplozija mašinskom odjeljenju. Brod se nalazi na 135 kilometara od Kaljiningrada, ruske enklave na Baltičkom moru.

- Dogodila se eksplozija u mašinskom odjeljenju putničkog trajekta sa zastavom Litvanije u Baltičkom moru - rekao je predstavnik ruske Federalne agencije za pomorski i rječni saobraćaj.

Prvi izvještaju navode da nema povrijeđenih u ovom incidentu i da je vatra ugašena.Motori su isključeni i trajekt trenutno pluta morem dok putnici čekaju spasioce.

Akcija spasavanja je već pokrenuta i u njoj učestvuju ruski i litvanski spasioci koji su se brodovima i helikopterima uputili ka trajektu, navodi RT.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.