Stihovima Vita Nikolića biće spuštena zavjesa na 13. izdanje Festivala gitare u Nikšiću
Foto: Festival gitare Nikšić

Crnogorski boem i čuveni pjesnik

Stihovima Vita Nikolića biće spuštena zavjesa na 13. izdanje Festivala gitare u Nikšiću

Melodijama sa gitare i stihovima nikšićkog Jesenjina, crnogorskog boema i čuvenog pjesnika Vitomira Vita Nikolića, koji će nadahnuti publiku u Nikšićkom pozorištu, biće spuštena zavjesa na 13. izdanje Međunarodnog festivala gitare u Nikšiću, saopšteno je sa Festivala gitare Nikšić.

Kako se navodi, na sceni JU “Zahumlje” publici pod Trebjesom u okviru četvrte večeri festivala predstavio se talentovani i višestruko nagrađivani gitarista Siprijen Ncai iz Francuske. Na repertoaru jednog od vodećih francuskih muzičara mlađe generacije našla su se djela kompozitora Johana Sebastijana Baha i Maria Kastelnuova – Tedeska.

Nastup vrsnog gitariste, kako se ističe, naišao je na odličan prijem kod nikšićke publike koja ga je gromoglasnim aplauzom pozvala na bis.

Povratak na scenu “Zahumlja” obilježilo je sjajno izvođenje kompozicija “Tango and sky” Rolanda Dijensa i “Asturias” Isaka Albeniza, navedeno je u saopštenju.

Publika je, kako se navodi, u prethodna četiri festivalska dana imala priliku i da uživa u vrhunskim koncertima domaćih i svjetskih virtuoza na gitari Julije Trinčuk u pratnji Crnogorskog simfonijskog orkestra, Davida Martona, Katarine Dadić i Vuka Dragićević,  kao i jedinstvenom muzičkom putovanju koje je sa gitaristom Boškom Jovićem priredila kantautorka Amira Medunjanin. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.