Foto: Prava Crna Gora

Zajednička poruka Prave CG i SNP-a

"Ako će se nivo političke realnosti svesti na to ko će kome uzeti glas, bolje da nas nema"

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić i predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković sastali su se u želji da se u moru teških riječih i međuopozicionih ratova, pošalju zajedničke poruke o važnosti minimuma jedinstva, kolegijalnosti i sloge unutar opozicionog djelovanja, saopšteno je iz Prave Crne Gore.

Na sastanku kome je prisustvovao i generalni sekretar Prave Vladislav Dajković, kako se navodi, konstatovano je da ukoliko se nastavi praksa ratovanja, a ne konstruktivnih i kolegijalnih razgovora u cilju prevazilaženja nesuglasica, te i, na kraju, konačne smjene vlasti – na gubitku će biti, prije svega, opozicioni glasači željni promjena, pa tek onda i opozicione partije.

Predsjednik Prave, Marko Milačić, i predsjednik SNP, Vladimir Joković, saglasni su da su teške, a katkad i brutalne optužbe i uvrede koje stižu s pojedinih opozicionih adresa na račun kolega iz opozicije, nažalost, danas postale manir. Te uvrede, kako su naveli, koje se nerijetko svode i na ličnu ravan, nikom ne doprinose, osim DPS-u.

Ovim susretom, ističu Milačić i Joković, žele da pošalju poruku da se može i mora pristojno i u lijepom tonu razgovarati sa opozicionim kolegama. Jer, kako kažu, ako će se nivo političke realnosti svesti na to ko će kome uzeti glas više ili manje – onda bolje da nas nema. 

Prava Crna Gora i Socijalistička narodna partija su još jednom pozvale sve kolege iz opozicije da se okanu međusobnog ratovanja, te da sve svoje snage, ako ne već jedinstveni, onda makar složni, usmjere ka buđenju apstenenata, ali i ka konačnoj demokratizaciji društva, odnosno smjeni vlasti.

Prava - kao najmlađa politička partija koja predstavlja novu generaciju političara - i SNP, kao jedna od partija sa najdužim opozicionim iskustvom, kako su istakli, gradiće najbolje odnose u mjesecima i godinama koje slijede, kako bi se u zajedničkom ideološkom polju vratilo povjerenje, gradili najbolji temelji za unutar-pravoslavno pomirenje i slogu, ali i najbolji odnosi među svim narodima u Crnoj Gori.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.