Raspisan konkurs za dodjelu malih grantova nevladinim organizacijama
Foto: PR centar

Dostizanje većeg nivoa demokratije

Raspisan konkurs za dodjelu malih grantova nevladinim organizacijama

Centar za monitoring i istraživanje (CeMI) raspisao je konkurs za dodjelu malih grantova nevladinim organizacijama sa ciljem davanja podrške dostizanju većeg nivoa demokratije i vladavine prava u Crnoj Gori, saopšteno je iz CeMI-ja.

Pravo učešća na konkursu imaju organizacije civilnog društva (OCD) registrovane u skladu sa Zakonom o nevladinim organizacijama, koje ispunjavaju kriterijum da su registrovane kao udruženja građana najmanje godinu prije isteka roka za dostavljanje prijedloga projekata na ovom konkursu.

„OCD treba i da ispunjavaju kriterijume da imaju sjedište u Crnoj Gori, da su direktno odgovorne za pripremu i upravljanje projektom, sa partnerima (ukoliko su predviđeni projektom), a ne da nastupaju kao posrednici, kao i da imaju godišnji promet veći od deset hiljada eura (u slučaju da je u pitanju dio programa za izgradnju kapaciteta)“, kaže  se u saopštenju.

Navodi se da dostavljeni prijedlozi projekata tematski treba da budu usmjereni na oblasti i teme: građanskog nadgledanja sudskih postupaka, borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala kroz kampanju podsticanja na prijavljivanje slučajeva korupcije i saradnju sa drugim organizacijama civilnog sektora u toj kampanji.

„Dostavljeni prijedlozi projekata tematski treba da budu usmjereni na analizu postojećeg sistema izbora sudija i tužilaca, analizu primjene novih instituta u krivičnom zakonodavstvu, razvoj politika i povećanje standarda u oblasti zaštite vulnerabilnih grupa, usklađivanje kaznenih politika“, navodi se u saopštenju.

Prijave za konkurs se, kako je saopštenio iz CeMI-ja, mogu poslati najkasnije do 20. oktobra u 16 sati.

Dodjela malih grantova se realizuje u okviru projekta „Reforma pravosuđa: Unaprjeđenje kapaciteta civilnog društva u doprinosu očuvanja integriteta pravosuđa“ koji se sprovodi u saradnji sa Centrom za demokratiju i ljudska prava (CEDEM), a finansira ga Evropska unija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.