Otkriveno koliko Sjeverna Koreja ima bombi u svom nuklearnom arsenalu
Foto: Ilustracija

Otkriveno koliko Sjeverna Koreja ima bombi u svom nuklearnom arsenalu

Ministar Južne Koreje za ujedinjenje rekao je članovima parlamenta da Sjeverna Koreja u svom nuklearnom arsenalu ima od 20 do čak 60 bombi.

Ovo je prvi put da je jedan visoki zvaničnik Južne Koreje javno govorio o obimu tajnog arsenala nuklearnog oružja Pjongjanga, prenosi Tanjug pozivajući se na AP.

Ministar Čo Mjong-gjon to je rekao u ponedjeljak, u odgovoru na pitanje poslanika, napomenuvši da je ta informacija dobijena od obavještajnih službi.

Čoovo Ministarstvo je danas saopštilo da njegova izjava ne znači da će Južna Koreja prihvatiti Sjevernu Koreju kao nuklearnu državu, navodi američka agencija. 

To, ocjenjuje AP, nagovještava da će Seul nastaviti da ulaže diplomatske napore kako bi susjedni Pjongjang okončao svoj nuklearni program.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.