Vlada CG pozdravila makedonsko

Vlada CG pozdravila makedonsko "ZA" na referendumu

Vlada Crne Gore pozdravila je činjenicu da je na konsultativnom referendumu u Makedoniji većina birača koji su izašli na izbore podržala dogovor te države s Grčkom oko imena.

Na Vladinom tviter nalogu objavljeno je da Crna Gora podržava Prespanski sporazum, u kontekstu stabilnosti za cijeli Zapadni Balkan. 

"Vjerujemo da će Sobranje iskoristiti istorijsku šansu za odlučan napredak ka budućnosti u Evropskoj uniji i NATO-u", poručili su iz crnogorske vlade.

Na referendumu u Makedoniji o dogovoru s Grčkom glasalo je 666.743 birača ili 36,91 odsto od ukupnog broja upisanih birača, objavila je danas Državna Izborna komisija (DIK). 

Prema zvaničnim rezultatima, od glasača koji su izašli na referedum "za" je zaokružilo njih 609.813, odnosno 91,46 odsto, dok je "protiv" bilo 37.700, odnosno 5,65 odsto. Nevažećih listića bilo 2,89 odsto.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.