DNP najavio krivične prijave: Antisrpska histerija poprima oblike fašizma
Plakat

DNP najavio krivične prijave: Antisrpska histerija poprima oblike fašizma

Ni 12 godina nakon pokradenog referenduma i uspostavljanja nezavisne države Crne Gore, dio crnogorskih separatista i dalje ne vjeruje u dugi vijek sopstvenog projekta. Izazivanjem mržnje na nacionalnom nivou, falsifikujući istoriju i širenjem netrpeljivosti, želi se poslati poruka svima onima koji ne dijele vrijednosti Petrovdanske skupštine da ovdje nisu dobro došli, saopšteno je iz Demokratske narodne partije povodom plakata koji su osvanuli u većem broju gradova Crne Gore.

Oni su, tvrde u DNPu, u tom svom, kako kažu, suludom činu spremni da demonizuju, ne samo one koji su ostali vjerni Petrovićevskoj Crnoj Gori već i hrabre oslobodioce Crne Gore od Austroustragrske okupacije 1918.godine. 

"DNP ostaje opredijeljena poštovanju i njegovanju istinskih vrijednosti na kojima je Crna Gora postala a događaj iz 1918 je najsvetliji primjer požrtvovanosti, hrabrosti i ideala slobode. Simptomatično je da se ova akcija poklapa sa datumom proboja Solunskog fronta  od strane savezničke vojske među kojima su bili i naši hrabri preci ilustrovani na spornim plakatima.Francuski general Franše D’Epere, govoreći o našim oslobodiocima rekao je “To su te sjajne trupe, zbog kojih sam gord što sam ih vodio, rame uz rame sa vojnicima Francuske u pobjedonosnu slobodu njihove otadžbine.  Ogromna želja vodila je vojnike iz pobjede u pobjedu. Francuska komora na konjima jedva je stizala srpsku pješadiju.” Ove riječi najbolje obesmišljavaju još jedan falsifikat koji dolazi iz ogranka ANB zaduženog za ove i slične aktivnosti. Ovim se nikako ne može potrijeti činjenica da je 1918 ostvaren vjekovni san o oslobođenju i ujedinjenju uprkos sljedbenicima “ vrijednosti Petrovdanskog sabora” koje baštini aktuelna crnogorska vlast. DNP će podnijeti krivičnu prijavu za širenje međuetničke mržnje i netrpeljivosti koja je iskazana na ovim plakatima kako bi smo zaustavili ludilo širenja antisrpkse histerije koja poprima obrise fašizma", poručili su iz te partije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.