Demokrate: Usvojen nezakonit Izvještaj o radu predsjednika Opštine Danilovgrad
Foto: Demokratska Crna Gora

DPS nastavlja sa nezakonitim radnjama

Demokrate: Usvojen nezakonit Izvještaj o radu predsjednika Opštine Danilovgrad

Skupština opštine Danilovgrad održala je svoju treću sjednicu u novom mandatu, nakon lokalnih izbora od 27. maja ove godine, na kojoj su odbornici razmatrali 15 tačaka dnevnog reda. Kako je Klub Demokrata ukazao na samom plenumu, DPS je nastavio sa nezakonitim radnjama i na ovoj sjednici. Između ostalog, usvojen je nezakonit Izvještaj o radu predsjednika Opštine, saopštile su Demokrate.

Predsjednik Kluba odbornika Demokrata u SO Danilovgrad, Duško Stjepović, detaljno je raskrinkao svima očigledno bezakonje DPS većine kada je u pitanju pomenuti izvještaj.

„Predsjednik opštine podnosi Skupštini godišnji izvještaj o svom radu i o radu organa i službi iz člana 69 ovog zakona, do 31. marta tekuće godine za prošlu godinu“, podsjetio je on na zakonsku normu.

Onda je primijetio da se iz akta koji je dostavljen u materijalu za sjednicu ne vidi ko je njegov podnosilac.

Stjepović se zatim, kako su naveli, osvrnuo na flagrantno kršenje pravne norme i upitao kolege odbornike koji je po datumu.

„To je ne 6 sati, 6 dana ili 60 dana preko roka, nego punih 6 mjeseci. Rok je sastavni dio, uslov u okviru ove pravne norme, pa njegovo nepoštovanje znači samo jedno – Izvještaj je nezakonit. Pod pretpostavkom da ovaj izvještaj zaista podnosi predsjednica Opštine, iako ni to sa sigurnošću ne znamo, očigledno da ona smatra da su zakoni tu da se krše i da se može uzeti izvještajni period koji predsjednica smatra da treba, a ne onaj koji zakon kaže da mora“, istakao je.

Stjepović se zatim osvrnuo na "političku pozadinu nelegalnog Izvještaja".

„U Izvještaju se jasno vidi da od glavnih obećanja DPS-a nema ništa ili su se najzvučnija obećanja, u najboljem slučaju, kako je to u susret izborima činila današnja predsjednica Opštine, svela na pripremu planske dokumentacije, raspisivanje tendera i ostala tzv. zalijetanja u projekat, koja nas, opet, dovode na isto – obećanja nijesu ispunjena.“

Odbornica Demokrata, Dragana Vidić, saopštila je ono što je i laicima bilo vidljivo iz polugodišnje Informacije o izvršenju Budžeta – planiranje je bilo nerealno, a upravljanje novcem nedomaćinsko i predizborno.

„Iz ovog akta se jasno vidi da je DPS ovogodišnji budžet koristio za kupovanje socijalnog mira putem socijalnih davanja i za predizborni asfalt, jer je samo u tim budžetskim stavkama ostvarenje na nivou planiranog, čak i znatno preko“, izjavila je Vidić.

Kako su naveli, odbornici Demokrata su glasali protiv DPS-ovog i SD-ovog predloga za potpredsjednike, "jer će oni biti samo puki izvršioci politike koja je u trodecenijskom trajanju Danilovgrad dovela do znatnog propadanja."

"Demokrate su, sa druge strane, rado učestvovale u jednoglasnom donošenju odluke da se kupi zemljište na kojem će biti izgrađen pomoćni teren FK „Iskra“, kao i odluke da se Mitropolija oslobodi naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta na kojem će se graditi hram Svete Petke", zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.