Uhapšen Nikšićanin zbog pokušaja ubistva Gazivode
Foto: RTV Budva

Budva

Uhapšen Nikšićanin zbog pokušaja ubistva Gazivode

Dvadesettrogodišnji Filip Mitrović iz Nikšića lišen je slobode danas u Budvi zbog sumnje da je 27. septembra ranio iz vatrenog oružja na šetalištu kod Slovenske plaže u Budvi, Cetinjanina Vasa Gazivodu(60) i dok je jednim projektilom okrznuo duksericu B.A..

"Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Budva lišili su slobode F.M. (23) iz Nikšića, F.M. je pristupio danas u prostorije CB Budva, a potraživao se zbog sumnje da je 27. septembra ove godine u Budvi počinio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju, na štetu V.G. i B.A", saopšteno je iz policije.

Sumnja se da je Mitrović navedenog dana u ulici Slovenska obala iz vatrenog oružja – pištolja ispalio više hitaca u pravcu Gazivode i B.A. ispred štanda koji je vlasništvo oštećenog Gazivode.

"Tom prilikom V.G. je zadobio teške tjelense povrede u vidu dvije ustrelne i jedne prostrelne rane u predjelu desne prepone, dok je B.A. jedan projektil okrznuo duksericu koju je nosio. F.M. će, uz posebni izvještaj kao dopunu krivične prijave, biti priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo", saopšteno je iz policije.

Osim Mitrovića biće procesuirana i N.R. (46) iz Budve koja je, kako se sumnja, pokušala da izbriše video materijal sa DVR uređaja u jednom ugostiteljskom objektu u blizini lica mjesta, čime je, sumnja se, počinila KD sprječavanje dokazivanja.

"Krivična prijava protiv N.R. će državnom tužiocu u ODT u Kotoru biti podnijeta u redovnom postupku", kazali su iz policije.

    

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.