Integrisani digitalni proizvodi i usluge u svim sferama života
Ministarstvo ekonomije

Pristup elektronskim komunikacionim mrežama

Integrisani digitalni proizvodi i usluge u svim sferama života

"Sam naziv i tema ovogodišnje konferencije govore da se danas nalazimo u nekom novom dobu u kojem se elektronske komunikacije ne mogu više posmatrati izolovano, već isključivo u svijetlu njihove interoperabilnosti sa tehnologijama kao što su vještačka inteligencija, IoT, cloud computing...", kazao je državni sekretar u Ministarstvu ekonomije, Milan Srzentić otvarajućii XVI Međunarodnu konferenciju pod nazivom “Regulatorna djelatnost u sektoru elektronskih komunikacija“: Razvoj regulatornog okvira za digitalnu budućnost.

„Integrisani digitalni proizvodi i usluge nalaze se u svim sferama našeg socijalnog i ekonomskog života“, kazao je Srzentić.

Međinarodnu konferenciju organizuje Regulatorna Agencija za elektronske kominikacije i poštansku djelatnost u partnerstvu sa Međunarodnom unijom za telekomunikacije (ITU), a održava se u Budvi, u okviru INFOFEST-a.

U uvodnom izlaganju, kako se navodi, pored gospodina Srzentića govorili su: Šaleta Đurović, predsjednik Savjeta Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP) i Jaroslav Ponder, rukovodilac ITU kancelarije za region Evrope, Međunarodna unija za telekomunikacije (ITU).

Kako su istakli, Međunarodna konferencija predstavlja jedinstvenu mogućnost za vođenje dijaloga na visokom nivou među zainteresovanim stranama o strategijama i politikama usmjerenim ka daljem razvoju širokopojasnog pristupa u regionu, kao i za vođenje diskusija o izazovima i mogućnostima koje nude mreže velikih brzina, uz regulatorne aktivnosti koje su fleksibilne i usmjerene ka saradnji.

Ministarstvo ekonomije će u okviru INFOFEST-a, kako se navodi, prezentovati projekat pod nazivom  „Innovation digital profile of Montenegro“ koji se ralizuje u partnerstvu sa ITU (Međunarodna telekomunikaciona unija), u srijedu 3.oktobra.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.