Crni bilans: Broj poginulih osoba u Indoneziji porastao na 1.203
Foto: AA

Spasilačke ekipe i dalje traže moguće žrtve

Crni bilans: Broj poginulih osoba u Indoneziji porastao na 1.203

Broj smrtno stradalih osoba u zemljotresu i popratnom cunamiju na indonezijskom ostrvu Sulavasi povećan je na 1.203.

Indonezijska agencija za upravljanje vanrednim situacijama saopštila je da je bilans smrtno stradalih na ostrvu Sulevasi povećan na 1.203, a spasilačke ekipe i dalje pretražuju moguće nove žrtve na razorenom ostrvu, prenosi Anadolija.

U petak je ostrvo Sulevasi pogodio razoran zemljotres jačine 7,4 stepena po Rihteru, a potom je uslijedio cunami koji je poplavio priobalna naselja.

Lokalni mediji javljaju da je indonezijska vlada danas saopštila da će pokriti sve troškove i da građani mogu hranu i osnovne potrepštine uzeti iz najbližih marketa.

Najugroženiji je grad Palu koji je preplavio tri metra visoki vodeni talas, a najviše žrtava upravo je bilo u tom gradu.

Reporter Anadolije s terena javlja da je na ostrvu uništena infrastruktura, uključujući i telekomunikacijske mreže, a da na aerodrom u Pauu slijeću samo manji avioni i helikopteri namijenjeni za pomoć stanovništvu.

Na ostrvo su stigli i pripadnici indonezijske vojske kako bi mogli unesrećenim mještanima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.