Neđeši: Mađarska spremna da podrži Crnu Goru na evropskom putu
Foto: Ministarstvo odbrane

Zadovoljni stanjem bilateralnih odnosa

Neđeši: Mađarska spremna da podrži Crnu Goru na evropskom putu

Ministar odbrane, Predrag Bošković, sastao se danas sa novoimenovanim ambasadorom Mađarske u Crnoj Gori, Jožefom Neđešijem.

Ministar je uputio izraze zahvalnosti na sveobuhvatnoj i neiscrpnoj podršci koju je Mađarska pružila Crnoj Gori tokom korjenitog reformskog procesa u okviru njenih NATO integracija, kao kontakt ambasada Crne Gore za NATO, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Bošković je naglasio da Crna Gora izuzetno cijeni pažnju i podršku koju Mađarska pruža evropskoj perspektivi zemalja Zapadnog Balkana, naglašavajući širi značaj evropeizacije Regiona.

Ministar je u razgovoru upoznao sagovornika sa aktuelnim projektima Ministarstva odbrane Crne Gore, modernizacijom odbrambenog sistema Crne Gore, kao i učešćem crnogorske vojske u međunarodnim misijama operacijama.

Ambasador Neđeši je ocijenio da je prijem Crne Gore u NATO zajednički uspjeh dvije države, te ukazao na spremnost Mađarske da podrži Crnu Goru na evropskom putu.

Konstatovao je da se, pored naslijeđenih otvorenih pitanja, u regionu osjeća i refleksija problema s kojim se danas suočavaju Evropa i svijet, i u tom kontekstu posebno je naglašen značaj integracija za Zapadni Balkan, ali i za budućnost Evropske unije.

U razgovoru je izraženo zadovoljstvo stanjem bilateralnih odnosa u oblasti odbrane, nivoom i dinamikom dijaloga, kao i obostranoj otvorenoj namjeri za njenim unapređenjem. 
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.